Argo – 2012


Satul si reticent la  filmele cu arabi, afgani sau pakistanezi ( la urma urmei, e alta lume…) m-am apropiat greu de tema  Revoluției Iraniene si mi-am făcut curaj sa vad ARGO.

Surpriza totala! Affleck este surprinzator de bun in rol, filmul nu abunda de tipare (cu excepția tristei incompetente a administratiei americane in special a lui Jimmy Carter), nu este un film cu spioni gen Body of Lies (2008), drama religioasa/familiala ca Not Without My Daughter (1991) sau vreun 007 cu bărboși împuscați pe banda rulanta.

Tensiunea este atent dozata, nici un moment nu am fost convins ca va reuși operațiunea de recuperare a ostaticilor, iar frica, tensiunea și teroarea mustesc printre scene decent construite. Affleck „tine afișul” dar e discret, John Goodman si Alan Arkin au roluri mici dar solid jucate, Bryan Cranston (Breaking Bad) are câteva apariții de forța,  dar cel mai bine distribuit este personajul colectiv – revoluția islamica și „actorii” săi,  iraționali, violenți, plini de devoțiune si fanatism pentru cauza.

Sa asteptam Golden Globes si Oscar! nota mea – 8/10*

PS. ciudata coincidenta si actualitate! filmul despre o criza a ostaticilor, a aparut odata cu criza ostaticilor (citește trădare…) de la Benghazi ( http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/cristian-campeanu-obama-acuzat-de-musamalizare-in-scandalul-%E2%80%9Ebenghazi-gate/ ).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Biography și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Argo – 2012

  1. Pingback: Golden Globes 2013 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s