Django Unchained – 2012


Inca mai sunt sub impresia puternica pe care mi-a lăsat-o vizionarea de ieri seara. Dupa trei ani de așteptare a apărut si Django, dar se putea  numi la fel de bine Quentin Tarantino Unchained.

Despre film? Actiune neverosimila, deliranta, cu replici tembele, cu cadre ce taie rasuflarea, poezie, kitsch bine dozat și nu în ultimul rând, imoral, incorect politic si violent.

Scenariul nu are aceeași complexitate ca în Pulp Fiction, dar QT isi da libertatea (cu auto-indulgenta, neglijenta bine studiata si tupeu…) de a sparge tiparele „bunului simt” ale artei filmului și e la fel de relaxat cu privire la adevarul istoric (ca la Inglorious Basterds…).

QT jonglează cu elasticitate cu genurile dragi sieși : westernurile spaghetti (Sergio Leone & Corbucci), curentul blaxpoitation, dar si cu filme precum The Birth O A Nation ( faza cu precursorii KKK este antologica…),  Gone With The Wind, Roots (Kunta Kinte), sau Blazing Saddles (Mel Brooks & Cleavon Little).

Actorii alesi au „antecedente” serioase in filmele de gen… Russ Tamblyn,  Bruce Dern, Franco Nero (originalul „Django”din 1966 ),Michael Parks si Don Johnson.

Excepțional Christoph Waltz! Expresiv, vivace si plin de umor, le „fura” filmul starurilor Jamie Foxx, Di Caprio & Samuel L. Jackson si devine favorit la Golden Globes și Oscar.

NB. oricat ar fi de lung (2 ore 45 min.), Django nu plictisește si va fi un pariu câștigat.

Nota 10/10*

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Comedy și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Django Unchained – 2012

  1. Pingback: Golden Globes 2013 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s