Lincoln, Abraham Lincoln… 2012


Povestea anului 2012 continua cu Lincoln. Am trăit cateva luni cu așteptarea lui Daniel Day-Lewis si imaginându-mi cum va intra în rol – dupa ce l-am vazut in My Left Foot, The Crucible, Age Of Innocence sau There Will Be Blood.

Despre film: nu este o poveste marca Spielberg (slava domnului ca știe sa spună si sa vândă povesti – Jaws, ET, Close Encounters of the Third Kind sau Jurassic Park) ci este o disecție precisa și rar întâlnită a sistemului politic și constituțional american din vremea războiului civil.

Vreau sa precizez clar – nu ideile exprimate in film, pro sau contra aboliționismului,  nu rafinamentul intelectual sau finețea argumentației și a dialogurilor ci forma aproape de perfecțiune a realizării – fie vorba de scenariu, filmare sau jocul actoricesc. Cred ca Lincoln este cel putin egal sau mai bun decât precedentele Schindler’s List, Munich sau Empire Of The Sun.

Filmul putea fi un soi de West Wing (Aaron Sorkin…) la lumina lumânărilor, scufundat în noroaie și încețoșat – dar nu e. Tommy Lee Jones, Sally Field sau David Strathairn (ca sa nominalizez doar o parte din protagoniști…) îl anturează perfect pe Daniel Day Lewis.

Nota 10/10*

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Biography și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Lincoln, Abraham Lincoln… 2012

  1. Pingback: Golden Globes 2013 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s