Seven Psychopaths – 2012 – (Pulp Meta-Fiction)


Am luat o pauză de la filmele „high & mighty” – nu aveam chef sa vad Les Miserables, asa ca am dat o raita prin cinematecă. Am zappat cateva cadre  prin Rurouni Kenshin, Blues Harp (Takashi Miike) și Election (Johnie To), dupa care am sărit la Martin McDonagh.

Eram cam plictisit si neîncrezător în șansele lui de a mai face un film ca In Bruges, asa ca prejudecățile (și ora tarzie) mi-au alterat percepțiile inițiale. Structura narativa este un omagiu adus sincer lui Tarantino ( Pulp Fiction – atât la scena de deschidere când dialogul tembel al celor doi asasini este intrerupt de un killer mascat), cât și  prin intermediul scenariului ce pare a fi scris de un alcoolic (in care cele mai crunte idei sunt de fapt reale și s-au întâmplat aievea…). Memorabil este Christopher Walken (Hans…) care „fura” aproape toate scenele in care joaca – remarcabila trecerea de la vânătorul de cerbi la hotul de pudeli. Alti psihopați – Tom Waits (Dracula, The Imaginarium of Doctor Parnassus) si Harry Dean Stanton ( Alien, Godfather II, The Green Mile ) si nu in ultimul rand Woody Harrelson (Natural Born Killer sau Zombieland ).

In final  trebuie sa dau tot creditul lui Sam Rockwell (Moon), al cărui rol creste (de la un antipatic neica-nimeni, la cel mai important și simpatic personaj!) și culminează cu rescrierea „filmului” într-o scena improvizata în desert. Aici aflam ca de fapt tot ce conteaza este shootout-ul de final – ca in orice western ce respecta „legile” lui Sergio Leone!

Nota 9/10*

PS – era sa uit de memorabilul „Vietcong Killer Priest”!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Comedy, Western și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Seven Psychopaths – 2012 – (Pulp Meta-Fiction)

  1. Gochu zice:

    De controll!

    Apreciază

  2. Marcela zice:

    A aparut si in cinema?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s