Witness for the Prosecution – 1957 – Billy Wilderwitness for the prosecution posterAveți chef de un film adevărat?

Va invit să vedeți cea mai bună adaptare după Agatha Christie  film care ar trebui numit „Cel mai bun film pe care Hitchcock nu l-a facut„.

Sir Wilfrid Robarts (marele Charles Laughton), un avocat cu o sănătate cam șubredă (mare iubitor de trabuc și pileală…) se întoarce din spital și în ciuda protestelor asistentei medicale ce trebuia sa-l îngrijească – Miss Plimsoll (Elsa Lanchester, soția lui Laughton în viata reală) preia cazul lui Leonard Vole (Tyrone Power) acuzat de uciderea D-nei Emily French (Norma Varden), o văduvă naivă ce se îndrăgostise de acuzat și-l făcuse principalul beneficiar al testamentului.

Á¤ºÎ2_034_icechocolate

Până aici părea a fi un soi de film „noir” clasic,  o „court drama” sau policier. Stop joc! De aici înainte nu voi mai dezvălui ce urmează… bine, nu va spun decât ca mai apare și Christine (Marlene Dietrich) soția suspectului și intriga devine de nepătruns. Legenda spune ca Billy Wilder nu le-a spus finalul filmului nici măcar actorilor principali. iar din motive de marketing pe afișul filmului scria – spuneți la toată lumea despre film dar nu spuneți finalul!

sddefault

Dacă v-au plăcut Detective Story, Fracture, 12 Angry Men, Cape Fear, The Wrong Man sau The Devil’s Advocate, o sa va placa și WftP. Despre film nu s-au auzit prea multe… ghinionul a făcut ca în același an sa apară „killerul” The Bridge on the River Kwai care a ras toate premiile Oscar.

Nota 10/10* – Enjoy!

 


 

Reclame
Acest articol a fost publicat în 1001 Movies You Must See Before You Die, Clasic, Crime, Cult, Drama, Noir, Romance, Thriller și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Witness for the Prosecution – 1957 – Billy Wilder

  1. The Devil’s Advocate e cel cu Pacino si K. Reeves?

    Apreciază

  2. Pingback: David Fincher’s Gone Girl – 2014 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s