Silver Linings Playbook – 2012 – Too good to be true!!!


Hm-mm… credeați ca viata e un fel de plimbare în parc? Sau din contra – ca aveți cea mai nasoală existență  de pe fata pământului ?! Hai sa vedeți povestea despre care facem vorbire azi. De la regizorul David O. Russell (Three Kings, The Fighter)  vine unul din cele mai bune filme din anul 2012. Greu de clasificat,  intre dramatism și umor fiind o linie extrem de subțire, cu personaje și o dezvoltare a acțiunii greu de prevazut și un final neașteptat…

Despre ce e vorba ? Ce ați zice de o casa de « nebuni » condusa de un Robert De Niro instabil și tipicar, cu o soție,  Jacki Weaver (va aduceți aminte de « patroana » clanului de infractori din Animal Kingdom) care-și recuperează fiul, Bradley Cooper de la spitalul de nebuni unde era închis pentru că-l schilodise în bătaie pe amantul soției sale… apoi în « menajerie » mai apare și Jennifer Lawrence în rolul unei văduve nimfomane (evident țăcănita ). Remarcabila apariția lui Chris Tucker (5th Element, Jackie Brown), în ciuda rolului episodic, demonstrează ca în ciuda faptului ca e „jucat” destul de rar, este un actor de clasă.

Inexplicabil cum un amestec de nebunie, relații familiale distruse, minciună, amărăciune și cinism pot conduce la un rezultat atât de « watchable ». O’ Russell se joaca pur și simplu cu așteptările spectatorului, inducând ideea ca oricum nu contează ceea ce le-ai sortit tu eroilor…

Am văzut multe filme remarcabile cu inadaptabili, demenți, paranoici, obsedați sau lunatici și am o lista lunga aici…Perks of Being a Wallflower, Machinist, Black Swan, Michael Clayton, Mr. Jones, The Hours, The Assasination Of Richard Nixon, Melancholia, Me Myself And Irene, Clockwork Orange, To Die For, Lars And The Real Girl, 12 Monkeys,  One Flew Over the Cuckoo’s Nest, dar nici unul din ele nu mi-a lăsat impresia care mi-a lăsat o SLP… ca de fapt normalitatea nu exista!

Regizorul se așează cu acest film in galeria unor Aronofsky, Iñárritu, Gondry sau Nolan și confirmă admirația pe care le-o poarta unor regizori ca Woody Allen, Mel  Brooks sau Polanski.

Nota 10/10*

Reclame
Acest articol a fost publicat în Drama și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s