The Guard – 2011 – Irish Strong Dark Comedy


Gen? Dupa schema este un western clasic, la care se mai adaugă: traficanți de droguri conduși de „Happy Trigger” Mark Strong – (Tinker Tailor Soldier Spy, Sherlock Holmes, Rodknrolla) în locul hoților de vite, un agent FBI – Don Cheadle ( Traitor, Safe House, Hotel Rwanda)  în rolul vânătorului de recompense, în locul șerifului îmbătrânit în rele se ia un polițai de țara (din Irlanda profunda…) Boyle (Brendan Gleeson – 28 Days Later, Gangs Of New York, Beowulf), un bețivan curvar și smecher.  Adaugăm ceva umor negru, putin sictir și cinism și avem rețeta succesului. Am spus eu asta?!

Viata idilica a irlandezului ia sfârșit când la secția sa de politie este detașat un agent de la Dublin, complicându-se teribil când acesta este ucis. Prin zona dau târcoale și câțiva traficanți care vor sa dea lovitura vieții și surpriza! un agent FBI care-i detasat sa rezolve un caz de prin zona. Toată lumea știe ca pe undeva de pe mare  va veni cel mai mare transport de droguri, dar nimeni nu știe locația „desantului”  (e ca un unicorn – toată lumea a auzit de el dar nimeni nu l-a văzut!). Ghinionul face ca locul ales sa fie chiar în fieful lui Boyle.

Am ajuns la film simplu: cautând ultimul film al lui Martin McDonagh ( ceva in trena excepționalului In Bruges), am aflat ca are un frate și e la fel de dăștept, pe nume John Michael! Alte garanții nu mai dau, ca va stric plăcerea! Am să mai punctez faptul ca dialogurile sunt „spirt”, atmosfera locala este redata fără cusur,  in final e un „shootout” de milioane și slava domnului ca lipsesc clișeele filmelor britanice cu detectivi (Prime Suspect, Luther) fiind mai apropiat stilistic de noul val  ( 1980 – 2010 – The Hit, Long Good Friday, Snatch sau Sexy Beast)

Nota 10/10*

Reclame
Acest articol a fost publicat în Drama și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la The Guard – 2011 – Irish Strong Dark Comedy

  1. Pingback: John Michael McDonagh’s  Calvary, | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s