Six-String Samurai – 1998 – Bad, bad, film!!!


Post apocaliptic garbage!

După ce am văzut prea multe filme „serioase”, a trebuit să-mi dau în stambă. Am umblat la cutia cu „maimuțe” și am descoperit ca aveam un film prăfuit și obosit. Este un „low-fi”, low budget, într-un cuvânt un zero barat. Dar l-am văzut…  Pentru ca ideea era bestiala! Sovietele aruncaseră bomba în America și singurul bastion al libertății rămăsese  Las Vegas.

Un Rocker (un soi de Buddy Holly jucat de Jeffrey Falcon) se duce la Las Vegas pentru a participa la alegerea și încoronarea noului REGE! Undeva prin deșertul Nevada se întâlnește cu DEATH (o parodie a lui Slash de la G’nR) care încearcă sa-l împiedice sa ajungă la destinație .. Buddy mai căsăpește cateva trupe de duzina (rapperi, rockeri…) totul culminând cu haioasa trupa RED ELVISES (care asigura și soundtrackul) si cu un batalion al armatei rosii care mor ca la Stalingrad.

Spre deosebire de zecile de filme distopic/post-apocaliptice sau cu rusnaci invadând America (Matrix, Mad Max, Zombieland, The Postman, Escape From New York, Red Dawn, etc…), Samuraiul nostru este o parodie muzicala (cu muzică aleasa parcă de Quentin Tarantino!) minimalistă, jucată cu amatori, împiedicați, cocalari și retardați care debitează clișee din western-uri, filme cu samurai sau mafioți.

Începutul este în mod intenționat distorsionat și arată la fel de prost ca filmele de duzină ale anilor ’70, iar referințele și împrumuturile merg de la desenele animate cu RoadRunner, Dastardly & Muttley pana la Warriors și Crossroads ale lui Walter Hill.

In timp, filmul a căpătat un statut de „cult”, zvonurile privitoare la remake-uri sau sequel-uri fiind pe buzele fanilor. Pană la urmă nu s-a publicat decât o ediție de benzi desenate (comics…) după care s-a stins.

Nota 6/10*

PS. Cred ca este cea mai scumpă „distracție” filmata vreodată.  Cine ar mai arunca 1 milion de dolari pe un film care a fost distribuit de-a dreptul clandestin? Cred ca am mai văzut ceva asemănător .. La Grande Bouffe (Marea Crăpelnița)  al lui Marco Ferreri – scandalos și vicios – dar avea actori!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Bad Film, Fantasy, Musical, Sci - fi, Trash, Western. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s