Infernal Affairs – I, II, III – Made in Hong Kong


Dacă nu ați mai văzut de mult un policier /thriller „beton” recomand trilogia realizată in 2002/2003 de Andrew Lau și Alan Mak. Nu va spune nimic numele lor?!

E un film clasic „Made In Hong Kong” despre gangsteri, triade, detectivi, traficanți,  onoare și trădare, pe care nu-l uiți după ce s-a derulat genericul de final. Dacă mă gândesc la  americanii care fac pe banda „thrillere” pe care le uiți după o săptămâna  și ca acest scenariu a fost folosit de Martin Scorsese pentru a face mult premiatul The Departed (ceva asemănător – dar modest, previzibil, fără vână și autenticitate), te întrebi care a fost „magia” care a făcut posibilă realizarea acestui film de către chinezi… Sa fi fost distribuția de top?! (Andy Lau, Tony Leung, Anthony Wong, Eric Tsang, Kelly Chen…) sau intriga și punerea în scena perfectă?

Nota 10/10*

PS. Cred ca toată lumea a văzut The Departed… este cam la 30% din originalul chinez – zilele trecute „blestemam” remake-urile Hollywoodiene după filme italiene, franțuzești  nipone sau coreene – și aveam dreptate. Recomand originalele 100%

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Asian, Crime, Noir, Thriller. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s