In distribuție găsim același trio de actori principali ca în primul film, numai ca acum sunt rivali: Louis Koo este Jack Ho – inspectorul șef politiei, Lau Ching Wan este Manson Lo – un broker ce spală bani pentru triada Landlord ( un grup de „investitori” locali care făceau jocurile pe piața bursiera din Hong Kong ) și Daniel Wu este Joe Szema – fiul unui membru al triadei care a fost eliminat de „ tovarășii” săi.
Normal ca ei fac ceea ce-i scris în fisa postului: unul sa fure(Manson Lo), altul sa răzbune moartea tatălui (Joe Szema) iar Jack Ho – este incoruptibilul prins la mijloc într un joc de-a șoarecele și pisica (un fel de French Connection cu Tom & Jerry plus Spike). Urmează un ambițios „mers pe sarma” al scenaristului care inserează în subploturi personaje conexe acțiunii principale ce ajuta la înțelegerea motivelor personajelor principale. Personajul Joe Szema e „desenat” dupa Le Samourai (cu Alain Delon, filmul preferat al mamei sale acum bolnava de Alzheimer…), singuratic, perfecționist si altruist (ca Robin Hood). Urmăririle, luptele și cascadoriile (fără CGI) sunt mult mai autentice decât în „standardul” Fast & Furious și lipsesc cu desăvârșire exploziile și psihopatii lui Michael Bay.
A doua parte e mult mai „cuminte”, procedural/conformista și impregnata de acea ingenuitate a filmelor made în Hong Kong (la urma urmei cultura si cinema-ul asiatic sunt radical diferite de cel european/hollywwodian).
Nota 7/10*
PS – Golden Age Of Hong Kong Cinema se referea la adolescența mea și nostalgia după filmele de duzina…„karate, kung-fu & swords”. Filmul a fost făcut în 30 de zile și asta spune tot.