Like Water for Chocolate – 1992 – M&M!


Știați că indiferent de timpul în care trăiesc există femei care aleg să-și manifeste dragostea pentru cei din jur gătindu-le cele mai alese mâncăruri  folosindu-se de sufletul lor pe post de mirodenii și de focul inimii pentru ca ele să fiarbă ? Citesc cu atenție ingredientele aferente fiecărei rețete din cartea Laurei Esquivel şi mie ,, o bucătăreasă’’ formată într-o tradiție de prăjeli moldovinești nu îmi sună deloc familiar amestecul de ardei iute, capia, migdale, ciocolată, anason, untură, usturoi, dar tocmai în aceasta constă farmecul romanului, mă face să îmi imaginez cum ar reacționa papilele mele gustative la o așa combinație.Niciodată nu mi-a trecut prin minte că dacă i-aş cânta, fasolea ar fierbe mai repede, așa cum descopăr că se întâmplă în paginile cărții  sau că de fapt câteva lacrimi strecurate dintr-o greșeală într-o mâncare pot produce un fiasco culinar.

Scriitoarea mexicană este pentru mine o adevǎratǎ Şeherezada, care își construiește narațiunea  înlocuind  duhul  din lampa cu  ingrediente culinare, într-o înșiruire neobositǎ  spusǎ parca dintr-o singurǎ suflare,  lucru care te face sǎ citeşti cartea (transformată parcă  într-un desert , felul meu preferat) pe nerǎsuflate, iar  ,, cireașa de pe tort’’ este tocmai povestea de dragoste.

Ecranizarea romanului aduce ,,festinul culinar cu aromă de dragoste’’ în cadrul peliculei.  Filmul a primit Globul de Aur şi Premiul Bafta.

©Capotă Daniela – 2013 Februarie

Reclame
Acest articol a fost publicat în Awards, TV, Shows, Sport, Etc..., European, Movies from books, Romance și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Like Water for Chocolate – 1992 – M&M!

  1. hoodini zice:

    Alfonso Arau a făcut și A Walk in the Clouds – de amor…dar a jucat roluri de „badguy” in filme „rele” El Topo, Three Amigos si The Wild Bunch!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s