Poetry – 2010


Poetry
E un film care are tristețea florilor de cireș răspândite de vântul primăverii.
Yang Mija are grijă de nepotul său, început de Alzheimer și se înscrie la un curs de creație poetică (după cum singură mărturisește fiindcă îi plac florile şi spune lucruri ciudate). În enumerația susmenționată la început lucrurile nu par să se lege. Încet, încet ea descoperă că în lume există o brutalitate de care nepotul (acuzat de viol alături de alți colegi) deși un copil, nu este străin.Victima se sinucide.
Plânge în singurătate și încearcă să afle un răspuns. Imaginea ei pare că se decupează câteva ore pe zi din lumea în care trăiește  Trăirile declanșate de frumusețea naturii îi dau puterea de a merge mai departe.
Află că: trebuie să înveți să privești chiar și un măr ,,desfăcându-i suprafața”  în senzații pentru a afla inspirația poetică.
Caietul de notițe pentru gândurile sale fiind singurul lucru care o ajută să urce la o lumină, deoarece suferința îi răvășește sufletul. El o salvează de nefericirea, care încearcă să i se prelingă prin vene, până în palme, nefericire care îi aduce tăcerea. Are puterea de a căuta locul în care s-a petrecut violul și de a-și denunța propriul nepot.
Yang Mija este singura care la terminarea cursului de creație poetică înțelege ce înseamnă verbul ,,a privi’’, ceilalți rămânând ancorați în propria lor superficialitate. Cuvintele ei din final devin un cântec de lebădă, o mărturisire  o interogație adresata victimei violului, ,,o încercare’’ de a afla dacă locul în care a ajuns după moarte are poezia și frumusețea ce i-au lipsit în viața reală care se dovedește dură, o dezvăluire a unui suflet ce a învățat să asculte vântul, ,,care zăbovește şi apoi pleacă’’.
Cred că la un anumit punct bunătatea se poate confunda cu poezia. Şi mai cred că un om bun are poezia privirii și poezia gestului.

©Capotă Daniela – 2013 Februarie

Reclame
Acest articol a fost publicat în Asian, Awards, TV, Shows, Sport, Etc..., Drama și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s