Kon-Tiki – 2012 – Gone With The Raft!


Visul copilăriei mele a fost sa merg cu Thor Heyerdahl in călătorie. Când citeam aventurile lui Thor (acum vreo 35 de ani…) nu credeam și nu știam ca am sa apuc sa vad împreună cu kinderul meu un film despre traversarea oceanului Pacific pe o pluta de la Est la Vest… Înainte de a fi aventurier (nebun și iresponsabil după spusele celor ce-i rădeau în nas…) Thor era un un excelent om de știință  un etnograf și un bun observator – care a sesizat că imposibilul ar putea fi posibil! De aici pana la a găsi încă 5 „ticniți” care sa-i asculte povestile nu a mai fost decât un pas.

Filmul e o reproducere cuminte, corectă d.p.d.v. istoric, personajele sunt ușor dramatizate, iar cele cateva efecte speciale, furtuni, rechini, balene, crabi sau alte viețuitoare nu-l transforma în  Life Of Pi și nici în Jaws… Fară pretenții dar convingător, executat la meserie, Kon-Tiki va rămâne în istoria cinematografiei pentru nominalizarea la Oscar  (unde va pierde bineînțeles în fata abjectului Amour). Oricum – recomand cu fermitate cartea – sper sa o mai reediteze profitând de publicitatea gratuită!

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Adventure, Awards, TV, Shows, Sport, Etc..., Biography, Childhood memories, Drama, European, Movies from books și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s