3 Godfathers – 1948 – Raising Arizona!


Iar am umblat la „cutia cu maimuțe”  – aseară am găsit o bijuterie de film realizata de John Ford în 1948 – Bineînțeles ca e vorba de un western, dar și o minunata poveste de Crăciun!

Sentimental și relaxat la început și sfârșit filmul contrastează net cu acțiunea principala. Trei tineri banditi, Bob Hightower (John Wayne), Pete (Pedro Armendariz) si The Abilene Kid (Harry Carey, Jr.), fugind din Texas, sătui de muncă la coada vacii, jefuiesc o bancă în orașul Welcome (ironic nu?!). Planul lor de fuga peste granița mexicană este dejucat de abilul șerif „Buck” Sweet (Ward Bond) care-i izolează în deșert luându-le sursele de aprovizionare cu apa… Acum se reinventează westernul și totul devine o poveste miraculoasa de Crăciun. Cei trei găsesc într-o căruță cu coviltir o femeie care tocmai trebuia sa nască… și ea suferea de sete ca eroii noștri. Cei trei devin nașii copilului, promit femeii ca o sa aibă grija de el și inspirați de o Biblie găsită în bagajele femeii încep călătoria prin desert spre New Jerusalem(!).

Pe rând cei doi tovarăși de „rele” ai lui Bob se duc la cele veșnice,  iar salvarea vine neașteptat atunci când doi măgăruși(!) apar în calea unui Bob delirant și în agonie. Reușește  sa ajungă în New Jerusalem chiar în timpul sărbătoririi Crăciunului și înainte de a fi capturat de șerif cade epuizat… Dus în fata judecătorului Bob nu vrea sa-și negocieze libertatea la schimb cu copilul decizie ce-l transforma într-un erou…

Nu pot să nu menționez fantastica imagine – peisajele deșertului (chiar dacă este mortal…) sunt redate în toată splendoarea de calitatea imaginii și alegerea cadrelor.

Nota 8/10*

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Childhood memories, Drama, Western și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s