I Saw the Devil – 2010 – Korean Psycho!


Inca un film de la  maestrul „gore” coreean Kim Ji-woon – de data asta se ocupa de un serial killer local – ce credeați ca în Coreea de Sud se fac numai televizoare, mașini și telefoane?!  Pai sa vedem cu ce iese în evidenta acest film… Kyung-chul (Choi Min-sik ) este un tip intre doua vârste care are un hobby cam ciudat – răpește,  abuzează  ucide și dezmembrează tinere domnișoare pe care le alege la întâmplare  Motivația sa? Nu o cunoaștem și nu prea cred ca interesează pe cineva – el este întruparea pur și simplu a „ răului”. In timpul zilei ce job credeți ca prestează? E doar un modest șofer pe un microbuz de la scoală de fete … transportând deci „prospătură” (deloc rafinat și elegant precum Christian Bale în iconicul American Psycho ci mai degrabă un țărănoi prostovan ca Buffalo Bill din Silence Of The Lamb ). Ghinionul sau (dacă se poate spune asa…) este ca și-a ales ca victima pe fiica șefului politiei și totodată logodnica unui tânăr agent de la agenția națională de securitate Soo-hyun (Lee Byung-hun ).

In fine – dacă reușești sa treci de prima jumătate de ora a filmului fără sa fii oripilat de lovituri și sângele care sare în toate părțile, poți sa vezi cu plăcere cum justițiarul Soo-hyun (mergând pe calea lui Charles Bronson din Death Wish…)  se răzbună pe psihopat.  Acesta își ia putin concediu pentru a-și reveni după pierderea suferita și își pune în aplicare planul de răzbunare . Nu mai povestesc filmul – fiți pregătiți pentru un cocteil de sadism, tortura, umor negru, canibalism și multe unelte ce vor face rău… seceri și ciocane, bate, leviere, cuțite și dacă nu ați văzut asta în nici un film –  o ghilotina! O mențiune pozitiva pentru „coregrafia” și realismul luptelor.

Greu de suportat – cu greu poate fi numit „entertainment” – dar ce mai rămâne de făcut este să-i recunoști regizorului originalitatea și curajul de a face acest film întunecat și sinistru. Nerecomandat minorilor (sic!).

8/10*

 

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Asian, Bad Film, Crime, Drama, Horror, Thriller și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la I Saw the Devil – 2010 – Korean Psycho!

  1. Pingback: Jurnal de filme – Cinemageddon!

  2. Pingback: Under The Skin – 2013 – Jonathan Glazer | Jurnal de filme – Cinemageddon!

  3. Pingback: Lucy – Luc Besson – 2014 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s