The Cat Returns – 2002 – Ghibli


Vreau la mama!! Glumeam… că doar nu mai sunt copil… dar mai știi?! Azi am chef să vorbesc despre un alt film Ghibli – The Cat Returns, primul lung metraj regizat de Hiroyuki Tomita… (că tot vă plictisiți în săptămâna „Școala Altfel”!The-Cat-Returns-studio-ghibli-22936091-704-530

Un film fără vârstă, captivant și proaspăt la fiecare re-vizionare combină ingenios mitologiile Ghibli,  o călătorie fantastică în regatului underground al pisicilor, o adevărată  coborâre și urcare cu un rollercoaster magic condensată în doar 75 de minute. La prima părere intriga nu pare a furniza “combustibil” pentru aventuri și drame asemănătoare filmelor Ghibli anterioare (Castle in the Sky, Kiki’s Delivery Service, Porco Rosso)…ce poate fi miraculos în faptul că o adolescenta pe nume Haru salvează cu racheta de lacrosse un motan de la a fi strivit de o mașină pe strada?! Ehehe! Păi nici o fapta bună nu rămâne nepedepsită… și o va conduce pe Haru într-un lanț de consecințe greu de imaginat. Haru este atrasa printr-un portal în regatul pisicilor unde devine instantaneu  principala favorită la postul de prințesă  urmând conform dorinței regelui grăsan sa devina soția fiului sau. Intuind mârșavele intenții ale regelui motan, Haru cauta sa evadeze din regat înainte de a se termina procesul de metamorfozare în pisicuță. Povestea creste odată cu intrigile, obstacolele, pericolele, revelațiile și întorsăturile rocambolești, iar umorul, ingenuitatea si detaliile lumii pisicești fac deliciul ochilor și mintii oricărui privitor – copil sau matur.

Nu am să dau mai multe detalii – vă las să savurați finalul.

9/10*

PS – mai an vorbeam cu kinderu… mai tată – ce film să mai vedem împreună ? la propunerile mele cu favoritele all-time : Mononoke, Castle in the Sky, Nausicaa, Porco Rosso sau Lupin the 3rd, răspunsul era invariabil – The Cat Returns !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Animation, cartoons & anime, Asian, Childhood memories, Comedy, Fantasy, Guilty Pleasures. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la The Cat Returns – 2002 – Ghibli

  1. Nimeni... zice:

    My Neighbor Totoro , Nausicaä of the Valley of the Wind, Only Yesterday, Grave of the Fireflies From Up on Poppy Hill, Arrietty

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s