The Last Stand – 2013 – Kim Ji-woon


600full-the-last-stand-poster_large

„I’ll be back” – spunea cyborgul lui Arnold în Terminator II (o adevărată „guilty pleasure„ pentru mine…). Au trecut anii și terminatorul se intoarce in debutul american al coreeanului Kim Ji-woon ( I Saw the Devil, The Good, the Bad, the Weird , A Bittersweet Life).

Arnold demonstrează încă odată că nu e actor… este imobil, inexpresiv, monosilabic și scrâșnit, previzibil și tern. Pe de altă parte cine a avut contact cu filmele regizorului coreean va fi cel putin vexat de cumințenia acestui film. Ca în orice western ce se respectă, acțiunea se desfășoară (cum altfel?!)  prin Arizona. Un șef al cartelului – Cortez (Eduardo Noriega) este transportat spre locul execuției. Între timp aflăm că undeva pe la granița cu Mexic (locul unde nu se întâmplă nimic…) o echipă se pregătește să-i faciliteze acestuia evadarea spre Mexic. Toate merg strună – echipa FBI condusă de Forrest Whitaker este ridiculizată și condamnatul evadează. Urmărirea nu dă rezultate… Cortez conduce cu 200mph un  Chevrolet Corvette C6 ZR1 modificat spre graniță. Ceea ce nu știe nimeni e că la locul pe unde și-a pregătit mafiotul evadarea (un pod peste canion…) trăiește un șerif bătrân dar meseriaș – Owens (Arnold) care conduce o echipă de nătărăi („Figgy”- Luis Guzmán și  Bailey – Zach Gilford) și are în sediul poliției doar un arestat – pe scandalagiul Martinez (Rodrigo Santoro) care-i fostul iubit al frumoasei polițiste Torrance (Jaimie Alexander). Anchetând moartea fermierului Parsons (Harry Dean Stanton – bestial cu cele trei replici ale sale!!!) descoperă din întâmplare manopera (podul peste canion…) și intră în bătaia focului încrucișat al echipei de „extracție” condusă de sadicul Burrell (Peter Stormare – aici o caricatură a psihopatului din Fargo). După ce Bailey este ucis in shootout, Owens află că e pe cont propriu – doar el și echipa sa fiind în calea evadării. Se înarmează până-n dinți la „muzeul” ciudatului Dinkum (Johnny Knoxville) cu mitraliere Thompson si Vickers (the nazi killer) și organizează „festivitatea” de primire. Bătălia nu are istoric… se rescriu scene din The Wild Bunch, dar finalul face toți banii – in scenă apare și un Chevrolet Camaro ZL1 cu care Owens și Cortez se fugăresc orbește printr-un lan de porumb, urmărirea terminându-se într-o combină…

-The-Last-Stand-Kinofilm-mit-Arnold-Schwarzenegger-und-Corvette-ZR1-fotoshowImage-c2c9ea5f-185719

La sfârșit vine și „cavaleria” – FBI, DEA, SWAT și tot neamul lor… bla bla bla…

Cu toate că are toate ingredientele unui „action flick” decent – acțiune, autoironie, umor negru și adrenalină, filmul nu reușește să producă „artificiile” cu care ne obișnuise Kim Ji-woon – rămâne doar un film cuminte și liniar – o combinație palidă de Die Hard cu Raw Deal și Commando.

Verdict 6/10* (doar pentru nostalgici…)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Crime, Guilty Pleasures, Thriller, Trash, Western și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s