Sucker Punch – 2011 – Zack Snyder – Girls, Chicks, Babes, Monsters, Guns, Swords!Sucker Punch - Sweat PeaSe amestecă în cantități mari următoarele ingrediente: o mamă decedată în condiții incerte, un tată vitreg cam ticălos, o adolescentă (gen blonduță – majoretă Barbie cu buze botoxate),  o înscenare odioasă (acuzată de moartea surorii sale), un institut de boli mentale (mai degrabă o pușcărie de femei combinată cu un bordel disimulată într-un cabaret condus de un sadic Blue Jones (Oscar Isaac). tumblr_m8aiyz0tyS1rwkhhno1_1280Ați înțeles ceva?! Zack Snyder nu se oprește aici – o chinuie pe sărăcuța fată cu fantezii contrafăcute  unde se luptă cu niște samurai, armate de zombi (soldați germani morți acum 100 de ani reîncarnați ca în Wolfenstein), orci din Mordor – LOTR, dragoni, Zeppeline și roboți manga…. Se intră ușor într-o lume de poveste unde domnița la ananghie – Baby Doll (Emily Browning) primește sfaturi de la un bătrân maestru – The Wise Man (Scott Glenn la un rol asemănător cu acel din Silence Of The Lambs), trebuie să se înarmeze cu niște artefacte magice (cuțit, brichetă, hartă…) pentru a reuși să evadeze din teribilul stabiliment (cel din One flew over the cuckoo’s nest fiind o copilărie…). SUCKER PUNCHSe mai adaugă o grafică superbă, un soundtrack bestial(“Sweet Dreams”, “White Rabbit”, “Where is my mind”, alături de Iggy Pop, Mozart, Pergolesi, Bjork, Queen, Lennon, ), le dai naibii  de idei mari, scenariu sau logică! Finalul e la fel de cumplit ca în Shutter Island,  Baby Doll fiind lobotomizată de Doctor/The High Roller (Joe Hamm) cu semnătura falsificată a Dr. Vera Gorski/Madame Vera Gorski  (Carla Gugino). Auto-sacrificiul e cumva mitologic, dacă nu cumva crezi ca e un contra-argument ironic la fetișurile evidente ale filmului… răzbunarea, evadarea și eliberarea femeilor din rochițele strâmte și nemiloase.

suckerpunch03

Verdict?! 10/10* (nu trebuie să luați ratingul IMDB drept literă de lege!) – criticii feminiști au distrus (la propriu filmul) – care la urma urmei nu e decât o fantezie… nu e deloc mai „evil” decât filme ca Inception, Black Swan, Chicago, Moulin Rouge (cu care împarte similitudini de soundtrack!) sau Battle Royale. De asta îl iubesc pe Zack Snyder și ador acest film… la urma urmei nu te duci la Kung Fu Hustle ca să admiri jocul lui Stephen Chow!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în 1001 Movies You Must See Before You Die, Action, Adventure, Bad Film, Crime, Cult, Drama, Martial Arts, Sci - fi, Sick & Twisted, Thriller, Trash și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s