Stoker – 2013 – Chan-wook Park – A Funeral And Other Crimes


stoker_ver4_xlgO înmormântare – Richard Stoker (Dermot Mulroney) un virtuos și plin de merite tată de familie este îngropat după un teribil accident de mașină. La priveghi apare și fratele mai mic al lui Richard – Charlie (Matthew Goode) care le bulversează pur și simplu pe India Stoker (Mia Wasikowska) si pe mama ei Evelyn (Nicole Kidman). STK-7906.NEFCu un farmec misterios acesta profită de naivitate și “disponibilitate” și o seduce pe îndurerata mamă, promițând un support total pe termen nedefinit…  India este  reticentă la avansurile unchiului sau, insensibilă și neimpresionată de  “aventurile” și povestite de acesta. Lucrurile se complică atunci când încep să dispară persoane – Mrs. McGarrick (Phyllis Somerville) – menajera este pusă la “păstrat” într-o ladă frigorifică la subsol, iar singura persoana care putea spune adevarul despre Charlie –  mătușa Gwendolyn (Jacki Weaver) sfârșește strangulata de Charlie.stoker01

India pare să aibă ghinion  –  este atacată de câțiva colegi de școală și descurcă surprinzător de bine  – enervată îl înjunghie pe unul din ei cu un creion bine ascuțit… așa îi atrage atenția lui  Whip  (Alden Ehrenreich)  un alt coleg care neînțelegând prea bine „semnalele” Indiei crede că e vorba aia… o pâine de mâncat. Încercând să profite de „momentul” favorabil al idilei și de liniștea pădurii în noapte, Whip este surprins de Charlie chiar deasupra Indiei și este strangulat.Stoker-2-690x459

Fidel obiceiului nu povestesc filmul și nici nu mă „arunc„ la considerente de valoare… Finalul? vă las sa-l vedeți… apar revelațiile, se spun ceva adevăruri, mai multe minciuni, este surprinzător și nu e deloc dezamăgitor…  Pentru cei care vad în scenariul lui Wentworth Miller (Prison Break) doar o rescriere actualizată a mitologicului hitchcockian unchi Charlie (interpretat de Joseph Cotten în Shadow O A Doubt…) înseamnă că nu-l cunosc sau îl subestimează pe originalul regizor Chan-wook Park – un tip cu un stil „take no prisoners”, dur și întunecat, ce reușește ca dintr-un triunghi amoros să obțină o combinație vicioasă și fatală.

Verdict – 9/10* (dacă nu-l știți pe Chan-wook Park – autor al filmelor Oldboy, Thirst… puteți să vă gândiți la o combinație de David Cronenberg, Tim Burton și Dario Argento).

Acest articol a fost publicat în 1001 Movies You Must See Before You Die, Crime, Cult, Drama, Fantasy, Horror, Noir, Romance, Sick & Twisted, Thriller și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Stoker – 2013 – Chan-wook Park – A Funeral And Other Crimes

  1. Pingback: Adam Wingard’s The Guest (2014) Let the right one in… or be careful who’s story you trust! | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s