Surf Nazis Must Die – 1987 – Peter George


images 1950__s_surf_nazis_must_die_by_davidgrahamsartsucks-d5083pm Parțial revenge movie, parțial documentar surf, cu elemente blaxpoitation, nuditate și violenta extrema (gratuita…), SNMD este prost – dar atât de prost     încât devine interesant. De ce ? este un melanj suprarealist, fără aluzii, metafore sau sugestii mascate – naziștii post apocaliptici au nume precum Adolf, Mengele, muzica este un mix de industrial/lo-fi/post new-wave extrem de enervanta (dar in mod ciudat …adecvata!) iar dialogurile fără noimă sunt purtate de actori mai stupizi decât cei din filmele porno! Comentarii sociale și morale? zero!!

Undeva într-o California devastată de un cutremur domnește anarhia iar puterea este împărțită intre bande. Ca sa pună stăpânire pe plaja, naziștii trebuie sa elimine celelalte bande (niște caricaturi rupte în fund) și după lupte titanice (sic) ajung să-și impună supremația. Adolf comanda cu stil toate ritualurile fasciste (incendieri, epurări, ura rasiala, etc… dar problema lor este ca au stârnit pofta de răzbunare a unei bătrâne de culoare – Eleanor „Mama” Washington – care evadează de la azil pentru a răzbuna uciderea de către „naziști” a fiului sau (surfer justițiar…) . Mama este „tot”ce știm despre stereotipurile „black mama”- dar felul în care se transformă în Rambo pentru a face  justiție o face bestiala! Înarmată cu revolver și grenade, se urca pe motocicletă și merge în bârlogul naziștilor pentru răzbunare!surf-nazis-1-mama

Infam, hilar și ieftin, filmul mi-a ațâțat nostalgia după nebunii ani ai VHS-ului… nu am rămas indiferent la eforturile recente ale cuplului  Tarantino/Rodriguez de a aduce „omagii” genului de film B (Machete, Death Proof/Grindhouse, From Dusk Till Dawn, etc…), dar din pacate rămân singurele încercări de a readuce genul în  cinematografe.

Filme ca Warriors, Mad Max, Escape From New York sau A Clockwork Orange sunt omagiate „fără perdea” in acest film, iar personal consider ca poate fi văzut ca sursa de inspirație pentru scene din Point Break (Kathryn Bigelow) sau Road House !

Verdict: 7/10* (de mult nu am mai ras atât de mult la un film cu pretenții „gore/action/revenge”).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Bad Film, Childhood memories, Clasic, Comedy, Crime, Cult, Experimental, Fantasy, Guilty Pleasures, Horror, Martial Arts, Parody, Sick & Twisted, Thriller, Trash și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s