The God Of Cookery – 1996 – Stephen Chow


GodOfCookeryIn primele 6 luni de când am început acest jurnal am scris despre  mai mult de 150 de filme – mai am de făcut cronici (măcar cate una…) ale filmelor unor titani precum Fellini, Bergman, Tarkovsky sau Kubrick dar cea mai mare nedreptate i-am făcut-o preferatului meu din Hong Kong – Stephen Chow. Nu este el prea prolific, dar dacă va spun doar doua titluri ma veți înțelege… Shaolin Soccer si Kung Fu Hustle!

The God Of Cookery este un film cu toate ingredientele obligatorii scolii din Hong Kong – umor delirant (naiv dar original), kung-fu, twisturi surprinzătoare si miraculoase, adrenalina, dramatism si tradiție (uneori absconsa si greu de înțeles de un non-asiatic).

Povestea este  despre un „rege încoronat”al școlilor de gătit din Hong Kong – in fiecare an un concurs stabilea învingătorul in cadrul unui show extravagant. Dar se pare ca tânărul nostru erou – Stephen Chow – își ia nasul la purtare si devine victima propriei arogante si vanități – este înlăturat (uzurpat mai bine zis…) după un complot  de-a dreptul mafiot si ajunge muritor de foame. In fine – nu va așteptați sa vedeți povestea unor Gordon Ramsay sau  Jamie Oliver, iar show-ul nu este Iron Chef sau Master Chef… este un spectacol TV flamboiant, cinic și tragicomic.food_god

Poantele sunt bine distribuite – de la gaguri clasice gen Buster Keaton, pana la jocuri de cuvinte (la care razi involuntar…) sau umor scatologic, se trece usor la “The 18 Bronzemen of Shaolin” – luptători dintr-o o academie secreta de gătit a călugărilor Shaolin unde idolul „”căzut” trebuie sa facă penitenta!

Verdict – 9/10* (recunosc fără reținere … e o placere vinovata!)

ca bonus – filmul e moka aici!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Asian, Comedy, Cult, Guilty Pleasures, Martial Arts, Parody, Romance, Sick & Twisted și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s