Toxic Avenger – 1984 – Michael Herz & Lloyd Kaufman – Mopboy Apocalypse!


kinopoisk.ruCred că vara aceasta am fost atins de virusul filmelor B – nu știu cum, dar de cateva săptămâni am pivotat de la comediile Ealing, la western clasic pentru a eșua lamentabil într-o îndeletnicire rușinoasă (recunosc!) .Pai ce sa fac?! Dacă nu le-am văzut când au apărut, nu înseamna că trebuie să le ignor la nesfârșit…toxic-avenger-1

Azi e vorba de Toxic Avenger – o nebunie de film impregnat de stupizenia superba a anilor 80′. Are toate elementele comediilor pentru teenagers ( genul bratpack…) – nuditate, glume proaste, haine de prost gust, blonde, dar și elemente extrem de gory – cum vi se pare pasiunea de a conduce mașina beat pentru o vânătoare de babe, bicicliști, negri, evrei, sau handicapați – sport sângeros privit ca Entertainment, totul împachetat într-o poveste ce se petrece în distopicul Tromaville – orășelul ghena de gunoi locuit de retardați și condus de un primar/consiliu ce aduce mai degrabă a clan mafiot (probabil a servit de model pentru Boardwalk Empire… si pentru mitologicul Springfield  din The Simpsons Movie)  Rezultatul este oribil, jocul „actorilor” este prost, montajul incompetent si efectele speciale sunt la nivelul anilor 50, dar  e incredibil de amuzant si de distractiv.the-toxic-avenger-remake

Eroul principal – Melvin Ferd – este un ingrijitor slabanog de la un centru de fitness/aerobic/sauna (un fel de bordel mascat si magazin de droguri…) care-i ciuca bătăii de joc a clienților până în ziua în care cade într-un butoi cu deșeuri (radioactive?!). Din acea zi crima organizata și ticăloșii din Tromaville vor avea un adversar nemilos – Melvin the Monster Hero – supereroul desfigurat și diform înarmat cu mop – metamorfozat într-un soi de Hulk zdrentaros acoperit de mucus verde purulent! Cu vagi apropouri la The Elephant Man, Frankenstein, Godzilla,Batman si Beauty and the Beast (da! eroul nostru se îndrăgostește de o frumoasa tânără și apetisantă nevăzătoare…), Melvin/Monster Hero e transformat într-o țintă a traficanților, peștilor și a polițiștilor corupți care-l vor mort (e chemată chiar și garda națională – moment „împrumutat” fără jena în excelentul de altfel Iron Giant – 1999).

toxic4bigRăzbunarea e pe măsura furiei – lipsita de limite, de gust si de menajamente pentru ochiul privitorului – mâini băgate în ulei încins, altul e băgat în mașina de spălat, altul e bătut cu propria mana (dezmembrata), iar primarul este eviscerat la propriu.

Rezultatul este un film absurd, deloc subtil, brutal fără menajament, ridicol și totuși original,  inventiv și sincer (fiind mai aproape de looney – tunes decât de hero-comics). Se pare ca filmele Troma reprezinta un tezaur nesecat de inspiratie din moment ce sunt pregatite mai multe remake-uri de către marile studiouri (Toxic Avenger va fi relansat in 2013 cu John Travolta sau Arnold Schwarzenegger… sau cu amândoi?!)

Verdict 7/10* – Enjoy!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Bad Film, Clasic, Comedy, Cult, Drama, Experimental, Fantasy, Guilty Pleasures, Parody, Sci - fi, Sick & Twisted, Thriller, Trash și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s