Riki Oh – The Story Of Ricky – 1991- Simon Nam


rickyAm revăzut povestea lui  Riki-Oh (Sui-Wong Fan) – legendara poveste de răzbunare a unui luptător kung-fu cu capacități fizice neobișnuite. De fapt Ricky este un fel de super erou (localizat, globalizat sau pur și simplu copiat…) ce luptă cu sistemul corupt dintr-un penitenciar de înaltă siguranță.  Amatorii de kung-fu pot fi pe deplin satisfăcuți dar ca bonus vor primi o halcă mare de horror extrem de sadic ce l-ar face invidios pe Peter Jackson cu al său Dead Alive (Braindead). Filmul este  atât de ieftin încât dublajul în engleză este oribil (făcut parcă pentru teatru radiofonic), montajul comic, efecte speciale ridicole, iar coregrafia luptelor e finalizată invariabil  prin dezmembrări, decapitări sau eviscerări! Șocant de prost (deliberat probabil…)  Ricky nu te lasă să respiri, aștepți cu respirația tăiată următoarea bătălie cu The Gang Of Four –  stăpânii absoluți ai închisorii sau cu teribilul gardian cu ochi de sticlă și cu cârlig în loc de mână. Aflăm  printr-un artificiu temporal( flashback) că Ricky a intrat intenționat în închisoare pentru a distruge plantația de opium (din care fusese produsă heroina pe care o traficau cei care o violaseră pe logodnica sa care s-a sinucis mai apoi… bla bla). Filmul are de toate – e de fapt un omagiu adus filmelor din Hong Kong (Fists Of Fury?), Japonia (Harakiri), Escape From Alcatraz, Enter The Dragon sau orice alt film cu trosneală, numai că scenariul e inexistent – e ca un joc video la care trebuie să treci nivelul, îți dai seama că oponenții nu au murit ci reapar ca niște zombi, iar Ricky se reface miraculos. Riki-Oh are puteri extraordinare: poate para gloanțele, trece prin pereți (la propriu!!) se luptă cu un luptător de sumo, rezistă la 100.000 de volți, e gata să fie strangulat cu intestinele de unul care-și făcuse harakiri, își leagă venele(tendoanele) de la mână cu dinții, îndoaie barele de metal, poate despica un bambus cu limba (atunci când este îngropat de viu!)  și posedă lovitura secretă cu care nu trebuie sa=și atingă adversarul pentru a-l ucide. images (2)

Alte ciudățenii din film? Morții sunt duși la groapă cu cătușe! Ricky se antrenează distrugând pietre tombale, celulele închisorii pot fi umplute cu ciment la nevoie(!!), unele au chiar tavan hidraulic pentru strivirea prizonierului, șeful închisorii are pistol cu gloanțe explozive și poate controla un sistem secret de trape prin care prizonierii să fie anihilați!images (3)

Morala? nu privatizați sistemul de justiție!

OK – filmul nu e The Hill, Shawshank Redemption, The Rock  sau The Green Mile dar merită văzut ca și versiune cinematică a unui roman grafic pictat integral în sânge (fapt confirmat de finalul înfruntării cu boss-ul închisorii care este ușor împrumutat de la clasicul Braindead).bloodyrikioh

Verdict 7/10*

PS – alegeți versiunea necenzurată!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Asian, Bad Film, Clasic, Comedy, Crime, Cult, Drama, Martial Arts, Parody, Trash și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s