Pacific Rim – 2013 – Guillermo del Toro – Monsters vs Robots WWE


Kaiju – Two thousand five hundred tons of awesome!

Pacific_Rim_BannerBlockbuster de caniculă! – Pacific Rim – să fie oare Guillermo del Toro un cec în alb pentru a vedea un film? Să zicem… copilul din mine a zis…yumm-yumm – roboti, monștri extratereștri care distrug Golden Gate, viitorul omenirii este incert fără un erou, misterul gropii din Pacific (îmi aduc aminte ca una din poveștile spuse de mine era destul de asemănătoare… marile spirite se întâlnesc, hahaha!). Adultul critic a început imediat să contabilizeze locurile comune (un fel de cimitir al iluziilor unde fiecare auteur eșuează din lipsă de originalitate…): Luăm putin (prea putin…) din Cloverfield, Godzilla, Predator, Alien pe de o parte și muuult Starship Troopers, Johnny Mnemonic, Transformers, Independence Day, Appleseed Ex Machina sau Iron Giant, prea putin umor și mult macho-ism.pacific-rim_kaiju-corpse

What’s the big idea?! până la urmă… undeva în viitor, omenirea se confrunta cu atacul unui prădător uriaș Kaiju (gojira, godzilla) – care iese dintr-un portal din Pacific și terorizează orașele porturi – de la San Francisco, Anchorage, Vladivostok pana la Hong Kong și Manila. Singurul obstacol în fata sa este un „mecha” Jaeger (pentru a respecta denumirea clasică…) – uriaș din oțel, pus în mișcare de un reactor atomic și condus de un tandem de piloți (ale căror creiere lucrează împreună….).
pacific-rim-image04Jaeger-ul este dotat cu tunuri de plasmă, baterii de rachete, agent de răcire și drujbe pe post de săbii! Kaiju e maaare… are de partea sa elementul surpriză, un cioc mare, brate și coada zimțată și scuipă alternativ foc sau acid… Totuși arma sa preferată este la un moment dat un vapor luat din port si folosit ca bată de baseball. Bătăliile sunt epice – locațiile sunt schimbate mereu, Kaiju sunt din ce în ce mai multi (cică se clonează…) și mai inteligenți (cum naiba sa nu fie dacă învățarea continua este o caracteristica a extratereștrilor?!). Cu cateva excepții personajele „umane” sunt caractere insuficient dezvoltate, iar inserturile psihologice flashback  nu aduc revelația într-un final de luptă, luptă, luptă…. O notă de originalitate și de umor aduce apariția cameo a lui Ron Perlman ( preferat de Del Toro)  – traficant de organe și paraziți Kaiju precum și chinurile prin care trec cei doi geeks (geneticianul și neurologul) care încearcă să-i găsească punctul vulnerabil al lui Kaiju. Mareșalul Stacker Pentecost (Idris Elba) este  retras în „munți”după ce națiunile unite i-au retras finanțarea și comanda programului Jaeger. Sub comanda sa „rangerul” Raleigh Becket (Charlie Hunnam) isi pierduse fratele în lupta de la Anchorage dar va fi recuperat pentru  luptă alaturi de protejata lui Pentecost, Mako Mori (Rinko Kikuchi – puștoaica din Babel-ul lui  Iñárritu).Rezultatul ? o varză multiculturală, multinațională unită doar de două lucruri – groază și ură fața de Kaiju. Finalul – Today, we’ll cancel the Apocalypse!

pacific-rim-drift-5Verdict 7/10* (bigger is better – efectele speciale fabuloase… dar vorba bancului – parcă mai trebuia ceva! Am rămas cu senzația ca Del Toro a devenit un conformist care a văzut prea multe filme și în suficiența sa crede ca spectatorii săi sunt indulgenți și lipsiți de spirit critic și vor înghiți ditamai haloimăsul )

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Martial Arts, Sci - fi și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pacific Rim – 2013 – Guillermo del Toro – Monsters vs Robots WWE

  1. Pingback: Happy Birthday Godzilla! – Born Gojira1954 – Retired 2014 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s