The Lone Ranger – 2013 – Gore Verbinski
The-Lone-Ranger-2013The Lone Ranger
e un film de familie… sau nu?! Cei de la Disney au dat-o rău în bară de data asta. Tripleta de aur de pe generic – Bruckheimer/Verbinski/Depp nu a mai reprezentat o garanție că se va repeta  succesul seriei Pirates Of The Carribean (cei care vor mai investi 250 de milioane de dolari în speranța de a scoate cel puțin dublu trebuie să se uite la acest film…)

532042_533808849990638_285601283_nArată mai mult a desen animat (dar nu la fel de inteligent ca Rango), preluând fără subtilitate din schemele de succes ale lui Sergio Leone ( idei și scene întregi din Once Upon A Time In America fiind copiate…), idei de la clasicul lui Fritz Lang  – Western Union (faza cu banditii mascați în in indieni comanche… și personajul John Reid – city slicker), hălci de John Ford – Searchers și să închei cu cel mai bun import – The General al lui Buster Keaton ce are onoarea de a închide balul. Reminescențele din suprarealistul Dead Man (Jim Jarmusch 1995), personajul Red Harrington (Helena Bonham Carter) împrumutat din Planet Terror (Rose McGowan’s Cherry Darling), flash-urile fast forward/rewind după modelul Princess Bride (Rob Reiner 1988), cascadoriile, gagurile (Tonto vorbind cu calul e perfect – recunosc!) și anacronismele (Angry Bird spune Tonto despre cioara moarta de pe creștet…) nu reușesc decât să adâncească misterul – care e publicul țintă al filmului?!THE LONE RANGER

Umor? Prea putin, originalitate zer0 barat, acțiune previzibilă (exces de dinamită, împușcături, adrenalină… ca la un Fast & Furious pe șine…), dialogurile plate, deloc romantic, lungimea excesivă, fac din film opusul blockbuster-ului de vacanță și dau o lovitura mortală celor ce mai cred în resuscitarea genului western. Cel mai mare plus al filmului este imaginea… oprești sonorul zappezi printre scene și apoi stop cadru pe peisaje – orizonturile, perspectiva și unghiurile sunt perfect alese.the-lone-ranger08

Paralela inevitabila cu POTC continua –  Armie Hammer  (Lone Ranger/John Reid) pălește în comparație cu Orlando Bloom, William Fichtner („canibalul” Butch Cavendish)  e la ani lumină de Geoffrey Rush,  iar singurul ce se mai ia în serios este Tom Wilkinson (în rolul railroad tycoon-ului Latham Cole).

Johnny Depp a ajuns la limită… asta e capcana celor 10 ani de succes de box-office ce l-au transformat într-o caricatură ce se clonează pentru același rol… sincer sa fiu îmi e dor de acel Depp complex, tragic și intens care juca în Cry-Baby, Arizona Dream, Ed Wood, Dead Man sau Donnie Brasco.

Verdict 6/10*

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Comedy, Parody, Revenge, Romance, Western și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s