The Darjeeling Limited – Wes Anderson – 2007The-Darjeeling-Limited-owen-wilson-436016_1024_768
Adrien Brody, Jason Schwartzman, Anjelica Huston, Bill Murray (în rol cameo…) – mamă ce distribuție… Dar degeaba! Cineva să-i spună lui Wes Anderson ca Owen Wilson e un idiot, ratat, cabotin și strică fiecare cadru în care intră. Eu cel putin m-am săturat – am avut mare noroc cu Moonrise Kingdom, mă mir și acum ca nu l-a distribuit în vreun rol… (cred ca era bolnav săracu’ și l-a recomandat pe Edward Norton). Povestea din D.Ltd. este simplă: trei frați cam tembeli (Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman) – fiecare cu „păsăricile” sale la cap… se întâlnesc într-un tren în India : exoticul tren de lux The Darjeeling Limited.

1209503807-darjeeling7Niște bla-bla-uri psihologice gen călătorie spirituală pentru redescoperire, fraternitate și intenția de a-și întâlni mama (Anjelica Huston) pentru a-și linge rănile sau a renaște (metaforic…)  nu pot masca lipsa unei povești pe care să bazezi un scenariu solid. În tren gaguri nesărate… povești putin credibile (mă rog… fiecare se simte dator să-și rescrie „istoria personală”), în fine… explicații subțiri asupra relațiilor dintre cei trei (parcă nu ar fi frați – așa sunt de diferiți!). Prea multi purici nu fac în tren  – sunt aruncați cu tot cu bagaje de către șeful de tren (Waris Ahluwalia) și ajung într-o zonă rurală de o sărăcie lucie.

viaje_a_darjeelingConcluzia? Manierist, auto-suficient, agitat, inutil, pasabil, inconfortabil și prost în comparație cu celelalte filme TM Wes Anderson – personal nu am putut inghiți genul asta de dragoste fraternă, nu am putut simți mila și considerație pentru prostie (chiar dacă ei o denumesc acceptare, descătușare spirituală, regăsire a păcii interioare, bla bla…). Un arzător insert romantic – Jack și stewardesa Rita (frumoasa Amara Karan), finalul dramatic, culorile fabuloase ale Indiei (omagiu discret pentru Black Narcissus?!), ridicolul forțat și cateva glumițe absurde nu pot salva de la uitare acest film limitat.

Verdict 6/10*

Reclame
Acest articol a fost publicat în Adventure, Bad Film, Comedy. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s