Takumi Furukawi’s CRUEL GUN STORY – 1964 – NIKKATSU NOIR: Back to (old ) school!


473kenjuzankokumonogataOk – să mai pun o dată  placa cu gangsteri… baby-face Joe Shishido este Togawa – un yakuza eliberat din pușcărie… Vechii tovarăși îi dau târcoale și îi propun o (ultima !!! normal…) lovitură. Atacul asupra unei mașini blindate plină cu banii colectați de la pariurile curselor de cai (modelul e clar… filmul lui Kubrick – The Killing). vlcsnap1415779Inițial hotărât să o rupă cu viața de tălhar și sceptic la propunerile boss-ului, Togawa este „înmuiat” de perspectiva ca Rie (Chieko Matsubara) –  sora lui (paralizată în urma unui accident… un camion dăduse peste ea, iar el îl omorâse pe șofer…) să nu beneficieze de cel mai bun tratament posibil.cgsbgTogawa își aduna trupa, dă lovitura, este trădat (normal…) de șefii săi care vor toată prada și situația ajunge într-o fundătură… să simt milă și compasiune pentru Togawa?! Păi vă spusei ca tipul e un cold blooded killer – doi polițiști și un gardian i-au căzut victime. Simpatie pentru sora sa? Nu prea ține chestia cu „tipul dur” care are remușcări…

Nikkatsu_CurrentClasicul heist „take the money and run!” este (original și interesant!) planificat, pre-vizualizat ca un proiect, dar pe măsură ce fiecare pas al acțiunii se desfășoară i se adaugă puțină sare si piper – neprevăzutul creează twist-uri dramatice și adrenalină. Se mai adaugă puțină suspiciune, trădare și răzbunare, Togawa și ai săi au prada,  dar sunt hăituiți, vânați la propriu și cad victime propriilor alegeri –  circumstanțele l-au adus în echipă pe prietenul sau cel mai bun – Shirai, dar și două alegeri dezastru… un fost boxer alcoolic și un cartofor alunecos și perfid.

Verdict 7/10* (Memorabil?! Să recapitulez… muzica OK, montajul brutal, pumnii sinceri, replicile tăioase, shootout-urile generoase, caracterele vicioase, și finalul tragic fac din CGS un clasic low-budget noir ce poate sta alături de clasicele genului Classe Tous RisquesRififiGetaway sau Friends Of Eddie Coyle.)

 

Anunțuri
Video | Acest articol a fost publicat în Action, Asian, Black & White, Clasic, Crime, Criterion, Cult, Drama, Forgotten '60s Movies, Noir, Revenge, Thriller, Yakuza și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Takumi Furukawi’s CRUEL GUN STORY – 1964 – NIKKATSU NOIR: Back to (old ) school!

  1. Pingback: Michael Mann’s Thief – 1981 – The Last Man Standing… | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s