Enough Said – 2013 – Nicole Holofcener


Enough-Said_quad-with-date (2)Un film anonim până mai ieri – O poveste de dragoste cuminte, două familii post-divorț, copii mari cu probleme inerente, un bărbat – James Gandolfini, o femeie – Julia Louis-Dreyfus, dialoguri inteligente, credibile +++ un joc actoricesc bine calibrat= o comedie matură și  sinceră, în care dramatismul se insinuează odată cu situațiile ciudate, cu încurcături  amoroase, și incomode adevăruri.

enough said popcornCei doi protagoniști sunt la ultima încercare – ezitanți, circumspecți, nesiguri… legătura lor crește magic, își lasă garda jos (în ciuda defectelor personale, vulnerabilității și a traumelor…) și totul pare a merge perfect (Eva se destăinuie confidentei sale – că sexul e incredibil… chiar dacă nu sar scântei!). Dar… întotdeauna exista un „dar” și o morală: să nu te întâlnești niciodată cu „fosta” „actualului” – era doar o chestiune de timp ca adevărul să se afle (o mică minciunică inofensivă..) și totul se face praf.

enough-said-2013Cine vrea să-i revadă pe Tony Soprano sau Elaine Benes (Seinfeld) va fi dezamăgit – nu e nici o comedie  a la Woody Allen, Gandolfini e incredibil de soft și sincer (în contrast izbitor cu rolul anterior de killer din Killing Them Softly), iar Dreyfuss trece cu grație prin toate ipostazele cerute de rol: traumă, regret, frică, bravadă, abandon….

043_UNHP_02148_02153_R.JPGVerdict 8/10* (filmul a fost o surpriză plăcută pentru mine – nu aveam mari așteptări… voiam doar să văd rolul de adio al regretatului James Gandolfini – RIP)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Comedy, Drama, Romance și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s