Welcome to the Dollhouse (1995) Todd Solondz


 I suck, I’m a girl, I have ribbons in my hair, and I want to kiss all the boys & Brandon, I don’t mean to be a cunt!

film 21 Welcome To The Dollhouse 70cm to 100cm 10euroCea mai odioasă comedie (sic!) cu adolescenţi! Dawn (Heather Matarazzo) e o adolescentă cam naşpetă – de departe cea mai proastă din curtea şcolii. Mai are un frate – Mark e snob, atotștiutor (dar la fel de tont…) , pasionat de computere, o surioară adorabilă (Missy – de fapt o ticăloasă mică, manipulatoare şi şantajistă înnăscută) ce dansează toată ziulica pe tăpşanul din faţa casei şi doi părinţi autişti dacă nu de-a dreptul stupizi (demni membri al middle class). Dacă nu era de ajuns familia nefuncțională –  viaţa de elev din cursul primar este și mai de rahat… sfioasa Dawn este ciuca bătăii (alături de amicul ei Ralphy – un băieţel cu sex incert – proto gay!) şi în ciuda bunelor intenţii, atrage toate belelele posibile. Brandon (Brendan Sexton III) este un puțoi rebel, marginalizat, nefericit şi teribilist căruia i s-a pus pata – trebuie musai să o violeze pe Dawn! fb301c30f7adbd03a17a8bfdb917e654_XLEste savuros… ce limbaj, ce joc, ce emfază…Dawn e resemnată, dar în peisaj apare Steve Rodgers (Eric Mabius ) un chitarist mişto de tot, care obligat de părinţi face meditaţii la Computer Science cu Mark, oferind la schimb suportul vocal şi lead guitar pentru trupa de nerds din garajul casei. Din acest moment, autorul o ia razna! Naiva Dawn se îndrăgosteşte lulea de frumosul Steve, Missy e răpită din faţa casei, dramatismul pluteşte în aer, dar rezultatul este în mod paradoxal de un comic absurd! horror saw dollLimitele de limbaj sunt împinse la maxim! Situaţiile la care ar fi trebuit să râd ( doar e o comedie cu adolescenţi… nu-i aşa !?) suferă de un umor alienat, cruzimea şi kitsch-ul fiind scuipate în faţă fără menajament. Oooh… era să uit de odioasa muzică – un amestec grotesc de klezmer, infect interpretată, dar potrivită de minune cu povestea…

 

Verdict: 8/10* (Pierdut în obscuritate azi, este filmul care i-a lansat cariera lui Todd Solondz – dar de atunci nu a mai reușit ceva atât de provocator și ofensiv…)

Bonus quote:

Dawn: – Brandon, are you still going to rape me?
Brandon: – What time is it?
Dawn:- I don’t know, but I guess I don’t have to be home yet.
Brandon: -Naw, there’s not enough time.
Dawn:- Thanks, Brandon.
Reclame
Acest articol a fost publicat în ArtHouse, Bad Film, Comedy, Cult, Drama, Guilty Pleasures, Sick & Twisted. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s