Mr. Peabody & Sherman (2014) – Rob Minkoff


Mr. Peabody: It seems we’ve ripped a hole in the space-time continuum… Sherman: Looks like the past is coming to us!

image10Rob Minkoff o comite din nou… după siropoasa comedie Stuart  Little (aia cu șoricelul adoptat de familia lui Geena Davis &Hugh Laurie) trântește un blockbuster de animație menit sa concureze cu The Wind Rises, How to Train Your Dragon 2, Rio 2, LEGO Movie sau The Nut Job… Problema cu poveștile animate  e ca trebe musai să crezi – oricum, în orice… dar povestea câinelui Mr. Peabody care adoptă un băiat pe nume Sherman e un puzzle complex și ambițios (pe scurt… o varză!), un adevarat Frankenstein al scenariilor animate. Rețeta: se iau hălci din Time Machine, Star Trek, sau Back To The Future, scene din Indiana Jones, Mummy sau Carnage (da… filmul lui Polanski din 2011!), Troy (bestială faza cu calul troian care conține alt cal troian…), se aduc personaje precum Tutankamon, Einstein (Mel Brooks), Newton, Agamemnon, Maria Antoaneta, Leonardo Da Vinci (Stanley Tucci), George Washington, Abraham Lincoln, & Bill Clinton  si rezultatul este o tocănită agreabilă… dar cam greu de digerat.

As-Aventuras-de-Peabody-Sherman-5Mr. Peabody este un câine genial, inventator, un adevarat magnat și iluminat al vremii sale (comparația cu Citizen Kane e binevenită…). Problema morală a adopției unui om de către un câine e rezumata simplu: „If a boy can adopt a dog, I see no reason why a dog can not adopt a boy.” Educat pana la 6 ani cu ajutorul WABAC (masina timpului  „way back”), Sherman ajunge ciuca bătăii și victima „prejudecăților” la școala pe care o urmează… tot ce urmează e o comedie a erorilor declanșate de problemele inerente generate de paradoxul călătoriei în timp (i told you so!!!).

724679-trailer-for-dreamworks-animations-mr-peabody-sherman-4Verdict 7/10* ( dacă ai intre 5 și 60 de ani, ai auzit de Stephen Hawking și  nu ți se pare ridicolă ideea ca un câine poate vorbi, atunci poți avea 90 de minute de relaxare. Muzica lui Danny Elfman și vocile actorilor completează perfect animația și gagurile – iar finalul à la  Sidney Lumet ce culminează cu gagul lui Kubrick –  „I’m Spartacus” este de 5 stele!)Mr-Peabody-Sherman-cgmeetup_net

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Animation, cartoons & anime, Comedy, Comics, Fantasy, Parody, Sci - fi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s