The Raid II – Berandal – Gareth Evans (2014)


431800_477321242348239_303792333_nRama se întoarce și e mai rău ca niciodată! A crezut că rezolvând cazul din blocul mafiei (The Raid Redemption  lăsând în urmă mormane de cadavre – mafioți și polițiști corupți la grămadă…) va avea o viață liniștită. Dar Rama e mic… un pion cărui viață nu valorează nimic. Greu de convins, chiar dacă fratele său fusese executat brutal, se pare că nu are decât o șansă (dacă-i dam credit șefului sau de la brigada Internal Affairs de la fuckin’ no name police!), iar asta presupune să-și abandoneze soția și băiatul nou născut pentru a se infiltra în lumea interlopă. Planul e ridicol de simplu –  să intre într-o închisoare din Jakarta cu o identitate de împrumut (code name Yuda) și acolo să se infiltreze în cercul beizadelei clanului mafiot Bangun (care împărțea supremația interlopă cu clanul Goto), dar este extrem de riscant și pare să fie o sinucidere. De ce?! The Raid 2 1Închisoare în Indonezia?! This is yummmy! Corupție, mizerie, crime și tortură (mi-am adus aminte de Un Prophete sau Celda 211… dar astea sunt sirop de tuse pe lângă acțiunea din TR2B). Ca să supraviețuiască Rama trebuie să lupte … infernal. Și aici începe meritul regizorului – fenomenale scene de luptă… în celule, culoare strâmte și în noroi!! Țestele se sparg, oasele trosnesc, într-un agonizant slow motion. O luptă atent supravegheata de trupele speciale, un acvariu insângerat în care nimeni nu e în siguranță… nu te poți retrage, nu ai spate (fiecare e pentru el…) și dacă vrei să sari gardul ești împușcat de snipers. Trec din nou anii și Rama e aproape de eliberare – planul de infiltrare a reușit și este cooptat în marele clan Bangun.the_raid_2_berandalȘi acum începe partea a doua – Hard Boiled (John Woo), Kill Bill(Tarantino), Violent Cop (Takeshi Kitano), Mad Detective (Johnnie To), Un Prophete (Audiard) și orice film îmi mai trecea prin cap e prezent în incredibila aventură filmată de Gareth Evans! Scene, mituri și personaje cool!  Politicieni și polițiști corupți, clanuri mafiote abil învrăjbite de un crime lord invizibil, familii destrămate, ucigași cu stil, paricid Oedipian și peste toți e Rama –  inexpresivul Iko Uwais care e cel mai ”ready to kick some fuckin’ ass action hero” pe care l-am văzut vreodată. Armate de killeri inventivi (cu cele mai ridicole și improbabile arme văzute vreodată – mop, sticlă, machete, cuțite de pește, tesle, bâte de baseball, etc…) stau în calea eroului într-un Mortal Kombat ce se întinde mai bine de două ore.

the-raid-1

…dialoguri? noimă? coerență? puah… nu-i nevoie atâta timp cât acțiunea este explozivă! Membrele zboară, sângele e peste tot, iar cele mai bune modeste scene de arte marțiale eclipsează shootout-urile și urmăririle cu mașini și motociclete. Uitați de filmele cu Bruce Lee, Jackie Chan și Jet Li – acesta e Solarisul filmelor de acțiune! Cei mai tari psihopați –   Hammer Girl (poza de mai sus), mută și nemiloasă și originalul Baseball Bat Man (cu al său sinistru sunet al bâtei de aluminiu târâte pe ciment).The-Raid-2-Berandal-Hammer-Girl-Julie-Estelle-and-Baseball-Bat-Man-Very-Tri-Yulisman

Verdict 9/10*

Bonu$ – deleted scenes (?!)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Asian, Crime, Cult, Drama, Exploitation, Guilty Pleasures, Prison, Revenge, Sick & Twisted, Thriller, Yakuza și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la The Raid II – Berandal – Gareth Evans (2014)

  1. Pingback: The Grand Budapest Hotel – Wes Anderson – 2014 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s