Joe – 2013 – David Gordon Green


 

joe-poster
Nicolas Cage
revine în forță – cu o prestație de excepție în rolul brutalului Joe. Cine-i Joe?! e fost pușcăriaș, actualmente alcoolic reprimat, pădurar ar fi prea mult spus… e un fel de hingher mizerabil al cărui rol este să eutanasieze copacii debili ai unei păduri. la-et-capsule-joeÎntre el și puștiul Gary (Tye Sheridan – debut în The Tree of Life & Mudse leagă o relație paradoxală de prietenie. Gary are o relație dificilă cu tatăl său alcoolic și abuziv, Joe are probleme cu toată lumea (inclusiv cu poliția…).  Gordon Green livrează un film liniar, tern, schematizat ca un western clasic și în ciuda dramatismului și a jocului actoricesc solid este cel mai bun exemplu de ratare a unui potențial indie de succes. Oarecum asemănător cu Out of the Furnace și Mud clachează din cauza slabei construcții ale personajelor, sărăciei scenariului și a autoindulgenței condescendente gen Beasts of the Southern Wild.

Verdict 6/10*  – Bună găselnița cu actorii amatori… dacă e ieftin, ajută la autenticitate și face ca între Nicolas Cage (aproape de prestațiile din Leaving Las Vegas (1995) și Adaptation (2002)!) și restul castingului să fie o distanță cosmică! Promițător Ronnie Gene Blevins în rolul de badass… chiar dacă merge pe căi bătătorite de Lee Van Cleef, Peter Stormare și Billy Bob Thornton!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, ArtHouse, Crime, Drama, Neo-Realist, Revenge, Thriller, Western. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s