Merantau The Warrior – Gareth Evans – 2009


 In Minangkabau culture…  every child must some day leave his family behind and face the many challenges in life.  Challenges that will guide him towards becoming a man. This journey is known as MERANTAU.  It is the ultimate test of the physical and the spiritual, requiring a deep understanding of the world.

124556merantauSătul sa mai aștept filmele anului 2014 și având în memorie experiența refreshing de la The Raid 2 – Berandal, alegerea a fost clară! Merantau – filmul de debut al fenomenalului duo Iko Uwais/Gareth Evans. Verdict? nu e la fel de reușit ca următoarele filme din seria Raid (și asta cred că din cauza atașării unui plot siropos, idilic, romantic și dramatic în același timp – așa ca la filmele indiene…), dar se văd rudimentele rețetei de succes – scene de luptă extraordinare, full contact (am încercat să văd frame-by-frame acțiunea și n-am găsit nici o fisură!), coregrafie perfectă, lovituri nemiloase și soluții inventive! merantau3Dinamica te lasă fără respirație – luptele se desfășoară pe străzi, schele, acoperișuri, schele de bambus, poduri, într-un uriaș terminal de containere – și scena mea favorită – într-un lift! Legiunile celor răi se înghesuie în pumnii și picioarele lui Yuda/Rama și nu mai e mult până când schematismul scenariului va conduce la înfruntarea finală cu băieții răi!

merantau1Băieții răi sunt niște traficanți de carne vie un fel de anglo-saxoni jucați de duetul Mads Koudal &  Laurent Buson (ale căror replici în engleză au un accent oribil… dar știu foarte bine arte marțiale).

Verdict 8/10* – o excelentă pregătire pentru The Raid – aici se văd lungile scene de luptă needitate cu aspect de Mortal Kombat dar și frustranta auto-indulgență și lipsă de pretenții a scenariului.

Mențiune specială – Iko Uwais Vs Yayan Ruhian (Mad Dog) Lift Fight!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Asian, Bad Film, Crime, Cult, Drama, Exploitation, Guilty Pleasures, low budget, Martial Arts, Revenge, Sick & Twisted și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s