Sabotage – David Ayer – 2014


Some of us are getting paid, the rest of us are just getting dead.

Sabotage-2014-Image-1Ce poate fi mai prost decât meciul Argentina – Olanda?! Olanda – Brazilia + Sabotage! văzute împreună,  reprezintă supremul masochism la care m-am supus vreodată…

Mi-am încercat norocul gândind că trebă să fie vreo combinație nasty de noir/policier/pulp (vrabia mălai visează… problema e că scenariștii și regizorii de azi nu dau doi bani pe clasici), ceva în genul Touch Of Evil, Man On Fire sau măcar ca Get The Gringo!

Nefericită alegere – Arnold Schwarzenegger ( acest Gică Petrescu al Hollywood-ului) e mai fleșcăit decât Danny Trejo (chiar amuzant în Machete-le sale!) și nici măcar nu se apropie de rolul clasicului Commando (1985). Însă nimic (în sens rău…) nu se compară cu echipa sa de agenți DEA (undercover) ce este mai pestriță decăt trupa de psihopați a lui Brad Pitt din Inglorious Basterds și e o palidă imitație a găștii nebune din Expendables!

sabotage-image07Monster (umbra lui Sam Worthington ), Lizzy  (viitoarea zmeură de aur Mireille Enos – penală rău de tot), „Grinder” (Joe Manganiello), „Sugar”(un Terrence Howard jenant), „Neck”  (Josh Holloway), „Smoke”  (Mark Schlegel) ,  „Tripod”  (Kevin Vance) și „Pyro”  (Max Martini) sunt ridicoli și tragici într-un scenariu al cărui cuvânt cheie este FUCK – „Fuck you guys.”  „Fuck yeah.” „Look the fuck out!” „Shut the fuck up.” „What the fuck.” „That’s fuckin bullshit.” „Fuck you, you fuck.” și toate variațiunile posibile. Violenți, drogați, beți și paranoici, agenții se înscriu voluntari într-un body-count ridicol în care mai apar killeri guatemalezi, un Cartel invizibil dar malefic și decenta polițistă jucată de Olivia Williams (singurul rol mai de Doamne ajută…).

Verdict 4/10* (am uitat să menționez – umorul de autobază, trabucele lui Arnie, striperițele, pușcoacele și tatuajele…)

Și era să uit – în acest  double feature tot mai prost a fost fotbalul…

 

 

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Revenge, Thriller, Western și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s