Locke – Steven Knight – 2013 ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★


Fuck Chicago!  Ivan Locke

Locke 2014 movie WallpaperIvan Locke (Tom Hardy) are o viață perfectă. Cu câteva ore înainte de realizarea celui mai important proiect profesional la carierei primește un telefon care-i răstoarnă radical viața și-l face să decizii aberante (pentru prieteni, colegi, familie și să recunosc – pentru mine!). Descoperă că va fi din nou tată – cu o femeie pe care abia o cunoștea – one-night stand – între un bărbat singur și o femeie curioasă. OK – și poți să faci un film din asta?! locke-2013-steven-knight-04Da…  dacă-l ai pe Tom Hardy! Dar cum sa-l filmezi doar pe Locke? în al sau BMW cu fața iluminată de flashurile celorlalte mașini, vorbind continuu la telefon (grație tehnologiei bluetooth), livrează o reprezentație de maestru – transmite emoții, își arată limitele umane, își motivează deciziile, e calm în căderea lui, furios bine controlat (fără nici o urma de Bane…), fuckin’ serious și tăios când vine vorba de proiectul pe care-l abandonase, vindicativ, malițios și demonstrativ vorbind cu fantoma tatălui sau (care-l abandonase la naștere… și asta explică multe – dar nu tot!).

Verdict 8/10* +++ Formă perfectă, performanță one-man show amețitoare (jucat doar din inflexiunile vocii), filmat în timp real (nu am simțit montajul), claustrofobic, metaforic (one way to hell…), ambiguu (I want to know that I’m not driving in one direction) și compact.

– Acum să fiu sincer – e greu să-l înțelegi pe Locke, motivele sale pot părea incredibile, modalitatea de rezolvare prea sinceră (recunosc – sunt un ipocrit… și mi-e lene și frică să intru în pielea personajului…)

  • actorul nr 1 al ultimului deceniu – The Dark Knight Rises, Inception, Bronson, Warrior, Tinker Tailor Soldier Spy și urmează – Mad Max – Fury Road!
Reclame
Acest articol a fost publicat în ArtHouse, Drama, European, Experimental, Masters Of Cinema, Romance și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s