Alan Parker’s Angel Heart – 1987 – ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★★


No matter how cleverly you sneak up on a mirror, your reflection always looks you straight in the eye.

Angel_Heart10Din nebunii ani 80′  (nostalgia VHS…) rămăsesem cu aroma inefabilă a pericolului și plină de farmec misterios a acestei șarade noir numite Angel Heart. Regizat de Alan Parker ( aflat pe val după Midnight Express, Pink Floyd The Wall și Mississippi Burning), exploatând imaginea de sex simbol a lui Mickey Rourke (cu jumătate de planetă ”în limbă” după aparițiile în Rumble Fish, Nine 1/2 Weeks, Body Heat sau Year Of The Dragon) și apariția episodică dar cu greutate  a lui Robert De Niro (rămas cu barbă de la rolul de conquistador din The Mission!), filmul povestește istoria detectivului Angel angajat de misteriosul Louis Cyphre pentru a-l găsi pe dispărutul cântăreț de blues Johnny Favourite care avea o datorie nespecificată către Cyphre.Angel-Heart-Unsung-Films-3 Rănit grav în timpul războiului, afectat de sechele neurologice ireversibile, Johnny Favourite dispare din ospiciul unde vegeta, dar investigația lui Angel prinde câteva indicii – iar ceea ce urmează este o imersiune horror într-o realitate presărată de cadavrele celor cu care se întâlnea. 67AngelHeart_1_innerbigCe urmează? satanism, voodoo (mambo – jambo….), ritualuri sângeroase, dansuri hipnotice, amor sălbatic și pericol într-un autentic suprarealist peisaj Cajun (90 % din film este pe undeva în Louisiana și nu în Brooklyn).

tumblr_m753d2fXMk1qd3ucoo1_1280Verdict 9/10 * Insolită combinație detective story à la Robert Altman și horror fantastic à la Clive Barker, perfect filmat, autentic – anii 50′ – cu muzica, praful, sudoarea și lentoarea sudistă în care se dizolvă Angel și sexoasa Lisa Bonet – cea mai hot și scandaloasă apariție – ce o face de rușine pe fosta parteneră a lui Rourke – Kim Basinger! Tribut obligatoriu (ironic?!) pentru clasicul Chinatown (apărătoarea de nas… a lui Angel), poate prea stilizat, puțin cam gory și cu un original twist – faustianul  deal with the devil – “Mephistopheles is a mouthful in Manhattan”

720pbdripmkvsnapshot014

Reclame
Acest articol a fost publicat în ArtHouse, Crime, Cult, Exploitation, Fantasy, Guilty Pleasures, Horror, Masters Of Cinema, Sick & Twisted, Thriller și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alan Parker’s Angel Heart – 1987 – ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★★

  1. Pingback: Jim Mickle’s Cold in July – 2014 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s