Captain America ”Unfreeze” The Winter Soldier – 2014


Before we get started, does anyone want to get out?

Captain_America-The_Winter_soldier-posterComplet, dinamic, distractiv dar cumințel și lipsit de culoare. Reia povestea lui Steve Rogers (Chris Evans) dezghețat peste 50 de ani pentru a fi folosit în lupta cu nemiloasa organizație cripto-nazistă HYDRA.  Nu are prea mult timp să se adapteze la ”minunile” modernității pentru că S.H.I.E.L.D. va fi victima unui atac din interior iar vulnerabilitatea amenință să predea la cheie cel mai avansat sistem defensiv și spionaj dușmanului istoric – HYDRA.Captain-America-The-Winter-Soldier-2014-Poster-Wallpaper Comandantul Nick Fury(Samuel L. Jackson) ii va trimite pe Rogers și pe Black Widow (Scarlett Johansson) să rezolve problema, dar nu reușește decât să-i transforme în ținte pentru un adversar extrem de puternic : The Winter Soldier (Sebastian Stan – în sfârșit avem și noi un actor născut în Romania ce joacă într-un blockbuster! din fericire pentru el a plecat la timp …)  Li se alătură și Falcon (Anthony Mackie) – singurul sprijin în calea apocalipsei dezlănțuite de  trădătorul Pierce (un Robert Redford cam dezumflat…). Conspirația Bond-esquă a la Skyfall reușește… predictibil, răul câștigă teren, oamenii nevinovați mor, revanșa binelui e binevenită și trebuie să ne pregătim pentru bum-bum-ul din final! Fury se trezește din morți, Black Widow kicks asses și urmează bătălia din spațiul terestru! Portavioane, cuirasate zburătoare, sateliți, tunuri, lasere, masere. fazere, etc… flashback-uri inutile – Winter Soldier are creierul spălat de HYDRA și nu dă doi bani pe sentimentele lui Captain America – așa că trebuie să fie care pe care!

captain-america-winter-soldier-art1Verdict 7/10* Asta-i problema cu blockbusterele – bagi 200 de milioane și trebuie să scoți un miliard! Producători lipsiți de scrupule iau regizori decenți, cohorte de scenariști, psihologi, armate de piariști, staruri umflate cu pompa, taie toate ideile prea deștepte din scenariu, anulează replicile prea inteligente pentru a nu risca vreun scurt circuit în mințile odihnite ale spectatorului care s-ar sufoca în propriul popcorn.  De regizorii  Anthony & Joe Russo nu am a spune prea multe – văzut doar Welcome to Collinwood, o parodie cu proști a vechilor b/w heist movies. Gata – mi-am făcut norma de sci-fi, disaster, hero fantasy și alte distracții de vară! Înapoi la chestii serioase!

Regie: 7 /Scenariu: 6 Montaj: 8 Efecte speciale : 7 Umor: 6 Actiune: 8 Actori: 7

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Comics, Exploitation, Fantasy, Guilty Pleasures, Revenge, Sci - fi, Steampunk și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Captain America ”Unfreeze” The Winter Soldier – 2014

  1. Pingback: X-Men: Days of Future Past – Bryan Singer – 2014 | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s