Happy Birthday Godzilla! – Born Gojira1954 – Retired 2014


You have no idea what’s coming!

Godzilla-2014-Teaser-Trailer-PosterMulțumesc Gareth Edwards* pentru acest film! În 2014 țeposul și mofturosul Godzilla a ajuns la vârsta pensionării după vreo 30 de filme în care a terorizat Terra – începând cu Japonia și terminând cu America. Dacă a reușit să-i supraviețuiască lui Roland Emmerich, e musai cazul să fie cooptat în ”The League of Extraordinary Gentlemen” după ce luptă dezinteresat pentru salvarea omenirii!hero_Screen_Shot_2014-05-07_at_7.44.13_PM

Fizicianul atomist Joe Brody (Bryan Cranston – pe care nu-l pot dezlipi de rolul lui Mr. White din Breaking Bad), descoperă un ”pattern” în mișcările seismice și impulsurile electromagnetice catastrofale ce afectează rețelele electrice, comunicațiile și centralele atomice. După ce-și pierde soția (Juliette Binoche) într-o explozie la centrala nucleară unde lucra, devine obsedat în a dezvălui ceea ce crede el că e cea mai mare fraudă, cover-up și manipulare din istoria dezastrelor nucleare. maxresdefaultLuat în râs de lumea științifică, neînțeles de fiul său (Aaron Taylor-Johnson – în rolul unui genist care încearcă să-și găsească drumul spre casă precum Ulise) are sentimentul că lumea este în pragul extincției totale. Urmează un nou trespass prin ZONĂ (așa ca în Stalker…) și cei doi sunt reținuți de armată chiar înainte de momentul critic… Singurul care știe adevărul  este Dr.Serizawa (Ken Watanabe) un biolog care studiază o misterioasă formă de viață parazit ce stătuse îngropată milioane de ani iar acum se hrănea cu energia disipată din miezul fostei centrale nucleare.

gozilla-2014-trailerNu are rost să insist pe acțiune – armata își face treaba onorabil  …  e previzibil și normal ca Amiralul Stenz (David Strathairn)  să nu înțeleagă vreo iotă din ceea ce-i spun oamenii de știință, ca urmare să-l lăsăm pe Gojira să acționeze.

Look, Mommy! Dinosaurs!

Godzilla-skeletonVerdict 9/10   Cvasi-debutantul Gareth Edwards îl face KO pe  Guillermo del Toro!  Pacific Rim e la ani lumină de  Godzilla 2014! Începutul e perfect – ca un documentar, explozii nucleare în Pacific, puțină teorie a conspirației, o cavitate enormă în Filipine și o nouă amenințare pentru Terra! O lăcustă gigantică – MUTO (care cam seamănă cu creatura lui John Carpenter din The Thing, mobilizare generală, portavioane, bombe nucleare, panică, multiple black-outs, tsunami și suprema încleștare a monștrilor – nu credeam să simt vreodată compasiune pentru un Behemoth rănit!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Adventure, Childhood memories, Experimental, Exploitation, Fantasy, Guilty Pleasures, Mistery, Sci - fi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s