Masquerade – Changmin Choo – 2012


The Man Who Became King or 15 Days Missing From The Joseon Dinasty Chronicle!

masquerade_gwanghaePentru cei curioși… în doua ore este condensat măiastru un întreg serial de 30-40 de episoade (cred ca știți genul de Legende ale palatului… ). Păi avem di tăti la palat… două partide, funcționări corupți, soldați, concubine, sfetnici de taină, un rege și sosia sa. Pe fondul revoltelor populare, al uneltirilor „boierilor” neloiali și inerentelor sforării de la curte, regele devine paranoic și cam neîncrezător în cei care-l înconjoară. 3Bla, bla, bla… ca sa o scurtez… este otrăvit (nu cu metale grele ci cu opiu…) și soluția de avarie este înlocuirea sa cu un „actor”care sa-i joace rolul. Vechea poveste se repetă… unii știu adevarul, alții bănuiesc ceva suspect, iar tipul devine conștient ca poate face lucruri extraordinare pentru popor… dar pragmatismul politicienilor îl vor transforma într-o victima sigura. Rezultatul e un amestec perfect de dramă și  situații comice, considerațiuni morale discurs naționalist și întrebări incomode asupra condiției umane.

masquerade_31Verdict 9/10* O regie curată, joc actoricesc solid, momente comice alternate cu suspans, ritualuri de curte, inevitabil ceva lupte cu sabia, o poveste de amor (cam trista ce-i drept…)  și un final imprevizibil. Orice similaritate cu cartea lui Mark Twain – Print și cerșetor, Kagemusha sau Dave  ( Kevin Kline in filmul lui Ivan Reitman…) este neintenționată. Lee Byung-hun (I saw the devil, The good, the bad, the weird…) este regele/clown si principalul motiv care m-a împins sa vad filmul. Han Hyo-joo este sensibila și neglijata regina,  Ryoo Seung-yong este secretarul/păpușar si ultimul dar nu cel din urma…  Jang Gwang– in rolul eunucului.k03

Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Asian, Biography, Comedy, Drama, Parody, Romance, Thriller și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Masquerade – Changmin Choo – 2012

  1. Pingback: The Face Reader – 2013 – Han Jae-rim | Jurnal de filme – Cinemageddon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s