21, 22, Jump Street… Just another dead end!


Hey, you two stop dicking around! Congratulations you managed to un-fuck a situation you originally already fucked up!

22Nu știu cum sunt alții, dar eu când văd un film cu polițiști îmi vine să… nu cred că mai are importanță! Polițiștii sub acoperire Schmidt (Jonah Hill) & Jenko (Channing Tatum) au parte de cea mai mare aventură a vieții. Din păcate am avut parte de unul din cele mai proaste filme posibile și atenție… urmează partea a treia! Povestea? Cei doi „Dumb & Dumber” miștocăresc la unul din cele mai inconsistente parteneriate”buddy cop”.

22-jump-street-sceneAltoit pe genul de „teenage/college comedy” cu buget de „blockbuster” a la Michael Bay (cascade, urmăriri fantastice, explozii spectaculoase…), suferă la capitolul inteligență… pur și simplu nivelul poantelor este atât de jos jignește (aproape) orice persoana peste 14 ani! Personajele negative (villains…) sunt caricaturi triste și Ice Cube e atât de rapper (Weé Jump Street, and we ‘bout to jump in yo ass…) încât prin comparație Police Academy mi s-a părut un film de cinemateca! Tatum si Hill nu au nici un fel de chimie… dar i-am văzut alaturi pe Mel Gibson & Danny Glover, Nick Nolte & Eddie Murphy sau Jackie Chan & Chris Tucker și știu ce vorbesc! Cliseistic, obositor, scremut, poleit ca Spring Breakers (dar fără stil si James Franco‘s „balls” …), bazat mai mult pe replici grosiere,  improvizații, gaguri fizico-verbale decât pe coerența acțiunii. Satira e cam subțirică, autoironia cam greu de înghițit, premisele la limita ilogicului… ca să nu mai zic nimic de comentariile sociale „redundante” .

22_Jump_Street.3_t1860Verdict – 6 spre 7* Nu am să mă adaug corului de lăudători… dar nici nu voi fi detractorul de serviciu! Jonah Hill e OK, e uriaș – poate juca în orice registru și e conștient de asta! Pentru cei care vad în film o resurecție a vechilor Stan și Bran, o singură vorbă: „It takes two to tango”! Diferențe intre cele două parți? A doua e doar mai smucită, zgomotoasă și scandalos de ineptă și cu greu realizezi ca s-a terminat unul și a început celalalt .Cel mai bun lucru (prevestire, fatalitate, ghinion…) este genericul de final (post credit scene…) care are umor și fantezie.22jumpstreet_2932318kPS *  a fost clar ca am vorbit de ambele filme?! Pur și simplu nu meritau tratate separat…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Bad Film, Comedy, Guilty Pleasures, Thriller și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s