Housebound – Gerard Johnstone – 2014… A Series of Unfortunate and Strange Events


 … Oh, right. Yes, yes. Uh, we were talking about cognitive bias, which is where the brain deviates from logical thought into fallacy. It explains why people allow themselves to interpret neveryday things as paranormal.
Housebound-2014-movie-posterTot ce începe prost se termină si mai prost! Asta e regula și pentru personajul principal din Housebound… nu mă înțelegeți greșit! filmul e absolut OK!
E doar povestea unei tinere infractoare pe nume Kylie (Morgana O’Reilly – o revelație!) al cărei plan de a jefui un bancomat se termină jalnic. In loc de pușcărie primește arest la „domiciliu” și o brățară electronică pentru supraveghere.  Binoculars-0-800-0-450-cropSigur ar fi preferat închisoarea în loc de a-și vedea zilnic timp de 8 luni țicnita mama (Rima Te Wiata ) și pe ucigător de normalul tată vitreg. Acțiunea „decolează” greu… printre momente awkward se introduce abil misterul, sincope de umor negru și horror pentru a conduce la unanima părere ca se întâmplă ceva ciudat în acea casa! Agentul de pază Amos (Glen-Paul Waru) se dovedește a fi un expert în fantome, paranormal si un adevărat Ghost Buster! 4Guide_HouseboundCoborârea in „infern” a lui Kylie se va petrece rapid – accidente, contradicții, aventuri se succed rapid într-o fantezie extrasă mai degrabă din The Borrowers (sau Secret World Of Arriety) decât din Alice in Wonderland, cu elemente noir (Blue Velvet), horror (The Devil’s Backbone) sau splatter/gory (Braindead-ul conaționalului Peter Jackson!). Suspectata ca nu prea mai e întreagă la cap, ba chiar ca e cumva bipolară, Kylie trebuie sa afle ca în spatele „răului”se afla un „mad doctor” și ca povestea e ceva mai veche…
housebound3
Verdict 9/10* – Amuzant, original, o adevărată revelație și un final terifiant – ceea ce părea de domeniul fantastic/paranormal se dovedește a fi doar o elaborată și sinistră înscenare.
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Cinema Obscura, Comedy, Crime, Cult, Drama, Exploitation, Fantasy, Grindhouse, Guilty Pleasures, Horror, indie, low budget, Mistery, Parody, Revenge, Sick & Twisted, Thriller și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s