Daft Punk’s Electroma – 2006


Androids are human… after all!

poster_us_aCuriozitatea, nostalgia și apoi magnetismul irezistibil m-au ținut în fata ecranului timp de 70 de minute. Un film fără replici, un sci-fi fără nimic supranatural, un western sau road movie, un pot-pourri atmosferic si bizar de clipuri filmate aiurea prin desert. In pofida antecedentelor muzicale, duetul Daft Punk  nu folosește nici o compoziție proprie – dar asta nu-i o problema… emoția este injectata de un mix obscur dar senzațional de piese synth-pop, psychedelice, new wave, folk, new age, : Brian Eno, Haydn, Curtis Mayfield, Chopin, Todd Rundgren, Linda Perhacs sau SébastienTellier. daft-punk-electromaNu e poveste propriu-zisa, nu avem decât o plimbare lunga într-un Ferrari pe a cărui plăcută de înmatriculare scrie California – HUMAN. Nici un conflict, nici o idee, comunicare sau caractere care să detoneze liniștea… In dystopiana lume descrisă în film sunt doar roboti ( sau cel puțin asa arată… din cauza căștilor ce le acoperă capul) și tentativa celor doi „subiecți” de a încerca să ia un aspect câtuși de puțin „uman” (Kubrick ar fi vrut sa filmeze cu siguranța scena extraordinară în laboratorul unde li se re-modelează capetele!). Electroma3Cei doi se trezesc „vânați” la propriu de o adunare de „cetățeni” indignați la vederea aspectului uman (în fine caricatural… dimensiunea capetelor fiind triplă!) – scenă ce mi-a adus aminte de clasicul lui Don Siegel – Invasion of the Body Snatchers.

Verdict 8/10 Atmosfera 10/10, muzica 9/10*, interpretare 5/10* (ce pretenții sa ai de la roboti?!), poveste 6/10*, originalitate 10/10* (mai minimalist și metaforic decât David Lynch si mai fatalist decât Nicholas Roeg…). Avertisment! Filmul poate fi ucigător de plictisitor (nu poate fi numit art-movie… nici nu are umorul celor de la Beastie Boys) chiar si pentru fanii necondiționați ai duetului Daft Punk!Electroma-0011

Reclame
Acest articol a fost publicat în Adventure, ArtHouse, Bad Film, Cinema Obscura, Cult, Cyberpunk, Drama, Dystopia, Experimental, Fantasy, Guilty Pleasures, Musical, Sci - fi, The musical box, Troma și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s