My Way – 2011- Je-kyu Kang


Run for Your Life!

MyWayPosterFinalO poveste (adevărată?!), o rivalitate sportivă ce trece peste ani, naționalism, propagandă, război, onoare, kamikaze (1937?!), harakiri, gulag, etc… Începută undeva prin anii 30′, prietenia celor doi pusti – unul coreean de condiție modesta, celalalt japonez dintr-o familie cu spirit imperial și tradiție militaristă, degenerează printr-o serie de incidente nefericite într-o ură de neimaginat. După un maraton cu rezultat trucat, Jun-shik Kim (Dong-gun Jang) este înrolat cu forța în armata imperială niponă. fullsizephoto212343Tatsuo Hasegawa (Jô Odagiri) va fi desemnat comandant al armatei și după o ofensivă ratată, cad prizonieri la sovietici și sunt trimiși în gulag. Urmează suferințe inimaginabile, torturi, bătăi intre cele doua tabere de prizonieri (niponi și coreeni) pentru ca toți să ajungă „voluntari” în armata sovietică ce suferea pierderi mari din cauza ofensivei germane.800px-my_way_korean_movie-09

Mai e poveste lungă…  acțiunea este intensă, scenele de luptă extraordinare, efectele speciale si imaginile șocante m-au făcut să nu-mi dau seama cum a trecut timpul.

myway2Verdict 8/10* Poate fi neverosimilă povestea începută în Coreea și terminată undeva pe plajele din Normandia (da! cei doi au participat și la operațiunea Overlord…), poate ca inevitabilele sentimentalisme și trick-uri melodramatice coreene sa submineze autenticitatea, dar nu cred ca mai contează doua trei anacronisme și inadvertențe istorice.  M-am gândit la câteva filme asemănătoare si cred ca My Way este povestit mai bine decât  Empire of the Sun (Steven Spielberg), mai verosimil decât The Way Back (Peter Weir) și mai puțin sentimental decât Chariots Of Fire (Hugh Hudson). Nu se apropie deloc de existențialistul lui Masaki Kobayashi – The Human Condition și nici nu cred ca și-a propus asta din moment ce bugetul pentru efecte speciale îl face pe Michael Bay să pălească de invidie! Să mai spun că finalul mi-a furat câteva lacrimi și sughițuri?

209661-My-Way-2011-Korean-movieO mențiune specială pentru rolul scurt (și tragic) jucat de Bingbing Fan – Shirai, o frumoasă chinezoaică (?! un insert de marketing asiatic …. probabil) ce face pe sniper-ul, ucigând selectiv – doar japonezi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Adventure, Asian, Biography, Drama, Guilty Pleasures, Prison, War și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s