The Equalizer – Antoine Fuqua – 2014


I want the head of the snake.

the_equalizer_posterE clar – nu puteam să ratez ultimul film al lui Denzel Washington – asta e… sunt dependent iar dacă la pachet mai vine și Chloë Grace Moretz (Kick Ass!), mă aștept la un rezultat OK – cu condiția sa fie o poveste bună, un regizor decent și un plot credibil. Ce avem noi aici? Un bătrânel liniștit care-și vede de treaba lui,  o tânără rusoaică obligată să se prostitueze de conaționalii săi mobsteri și ceva umplutură (mafie irlandeză, polițiști corupți, mercenari ceceni, mexicani și alte naționalități…). Denzel-Washington-and-Chloë-Grace-Moretz-in-The-Equalizer-2014-Movie-ImageDacă se taie prima jumătate de oră (inutilă pregătire…) se intră abrupt într-un thriller violent in care anonimul Robert McCall (Denzel…) trece lejer de la rolul de justițiar anonim la postura de Exterminating Angel! Nemesisul sau este un killer ex-sovietic (Marton Csokas), un villain spilcuit dar brutal si nemilos. the-equalizer07Pentru ca nu prea e nimic de povestit din aceasta alegorie à la The Old Man and the Sea & Don Quijote, pot spune că se va transforma într-un Home Alone la supermarket, unde super abilitățile de ex- CIA operative ale lui Robert ies la iveală.

equalizerMarton-Csokas-in-The-Equalizer-2014-Movie-Image-2Verdict 6/10 * O poveste actuală dar inutilă, un film făcut bine dar la normă (trecea anul și nu-l vedeam pe Denzel…), parazitat de personaje inutile, plin de manierisme, monologuri inteligente, dialoguri motivaționale, uitat undeva pe drumul dintre Die Hard și Man On Fire. Plot aproximativ asemănător cu Eastern Promises, The Limey, sau A History Of Violence. Personajul lui Robert? reciclat probabil de malaxorul hollywoodian după ce s-au luat ceva elemente din obscurele Hobo with a Shotgun (Rutger Hauer) sau Commando (Arnold Schwarzenegger). Originalitate? mda… dacă se iau în considerare multiplele metode de ucis patentate de Robert – cu ciocane, sârma ghimpată, pistol de bolțuri, foarfecă de tuns tufișuri, tirbușon și să fiu iertat dacă am uitat ceva din procedurile epicei hecatombe.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Action, Bad Film, Crime, Drama, Guilty Pleasures, Revenge, Sick & Twisted, Thriller și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s