Adam Wingard’s The Guest (2014) Let the right one in… or be careful who’s story you trust!


I’m a soldier, man. I like guns.

The_Guest_2014_Film_WallpaperO serie de accidente violente, conflicte absurde și coincidențe (ne)fericite se leagă de apariția lui „David” (Dan Stevens) un tânăr ce pretinde a fi fost camarad de arme cu fiul familiei Peterson – soldat mort în misiune pe undeva prin Orient. In mod misterios și profitând de „anestezia” familiei îndurerate, chipeșul David se insinuează într-o casă cu probleme: o mamă vulnerabilă, o adolescentă rebelă, un pusti care-și ia bătaie la scoală și un tată frustrat, având un job decent dar limitat ca perspective. tumblr_nhagztVuJX1qimft8o7_1280Atmosfera este tensionată, suspiciunea mustește, apar în poveste traficanți de droguri și de arme dar în mod ciudat David se dovedește un mare maestru al combinațiilor, descurcăreț, plin de energie și atotcunoscător. Fizicul său pare inepuizabil, iar zâmbetul irezistibil îl transforma într-un psycho-killer delicios! Nu pot să nu recunosc originalitatea lui Wingard si ingeniozitatea cu care include „omagii” discrete către filmele unor predecesori maeștri (Drive, Stoker, Shadow of a Doubt, The Stranger), sau aparținând genului minor (pulp) gen Road House sau Desert Heat (aka Inferno). Pentru cei atenți la acțiune și logică, filmul se termină într-o replică de stupoare generală: genialul „What the fuck?!”

The GuestVerdict 10/10* O bijuterie de film. Transcende bizar și facil genurile, începând ca o family drama post-war-traumatică, mixând stereotipiile comediei high-school cu o ingenioasă paranoia a serviciilor secrete, terminând cu un shoot-out sângeros un thriller imprevizibil.De nota 10 și soundtrack-ul: disco, new-wave, goth-industrial, cu nume ca D.A.F. Hocico, Sisters of Mercy si Front 242. In general regizorul face o treabă bună,  dar la un moment dat o ia jenant pe arătură, băgând în poveste o cohortă de mercenari (un soi de cefe-late ex-sovietici, ceceni, KKK,  sau naiba știe… că nu comunicau decât prin semne!), conduși de o caricatură ca Major Carver (Lance Reddick ) care cad ca spicele sub focul dibacelui David!tumblr_nhagztVuJX1qimft8o7_1280

Acest articol a fost publicat în Action, Cinema Obscura, Crime, Drama, Fantasy, Guilty Pleasures, Mistery, Revenge, Sci - fi, Sick & Twisted, Thriller și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s